19 / 04 / 2024

Osman Demirci: Şehircilik projeleri insan odaklı olmalı!

Osman Demirci: Şehircilik projeleri insan odaklı olmalı!

HDP Gaziantep Teşkilatı seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerleri ziyaret eden HDP'li adaylar, HDP'nin seçim bildirgesini anlatıyor.



HDP milletvekili adayları Osman Demirci, Mahmut Toğrul ve Yurdusev Özsökmenler ile parti yöneticileri İnşaat Mühendisleri Odası ve Van Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. HDP'liler daha sonra da Güvenevler semt pazarı esnafına Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mektubunu dağıttı. 


YAŞANASI KONUTLAR. SAĞLIKLI KENTLER 

HDP'lileri İnşaat Mühendisleri Odasında Başkan Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, HDP'lilere inşaat sektörünün sorunları ve siyasi partilerden beklentileri anlattı. HDP Gaziantep Milletvekili Osman Demirci, hedeflerinin yaşanası konutlar ve sağlıklı kentler olduğunu belirtirken, "Bugün büyük şehirler sorun yumağı haline gelmiştir. Şehircilik projeleri ranta dayalı değil, insan odaklı olmalıdır. Aksi taktirde şehirler yaşanmaz birer yer haline gelecektir" dedi. 


HDP'LİLER GÜRPINARLILARLA BULUŞTU 

Halkın Demokratik Partisi Milletvekili Adayları Van Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini de ziyaret etti. Ziyarete dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi. HDP Gaziantep Milletvekili Osman Demirci, tüm farklılıklara eşit mesafede duran bir yönetim anlayışı ile ortak yaşamı kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Demirci, "Farklı ırk, din ve inançlara sahip olmamız, barış içerisinde yaşamamıza, dost olmamıza engel değildir. Farklılıklarımızı zenginlik sayarak birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Bir arada yaşarken farklılıklarımızı değil insanlığımızı ön plana çıkarmalıyız" şeklinde açıklamada bulundu. 


DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN MEKTUBUNU DAĞITTILAR 

Güvenevler semt pazarını da ziyaret eden HDP'liler. pazar esnafına Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mektubunu dağıttı. Pazar esnafı ile sohbet eden HDP'li parti yöneticileri ve milletvekili adayları, HDP iktidarında kimsenin sosyal güvenceden mahrum kalmayacağını söylediler.


Referans


Geri Dön