26 / 04 / 2024

Osman Hamdi Bey Müzesi'ni 18 bin kişi ziyaret etti!

Osman Hamdi Bey Müzesi'ni 18 bin kişi ziyaret etti!

Gebze'de bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi'ni bu yılın ilk yarısında 18 bin kişi ziyaret etti...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilerek müzeye dönüştürülen Osman Hamdi Bey'in 26 yıl yaşadığı köşkte, ünlü ressamın kişisel eşyaları ve tabloları sergileniyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, yaptığı açıklamada, Osman Hamdi Bey'in Türkiye'nin en büyük değerlerinden biri olduğunu, ünlü ressamın mirasına sahip çıkmak için Gebze'deki köşkünü restore ettiklerini söyledi. Daha önce harabe halde bulunan köşkü restore ederek müzeye dönüştürdüklerini anlatan Yeşildal, "Vatandaşlar müzeye çok ilgi gösteriyor. Haftanın 7 günü ziyarete açık olan müzeyi geçen yıl 25 bin kişi, bu yılın ilk yarısında da 18 bin kişi ziyaret etti" dedi.


Yeşildal, böylesine önemli bir değeri kentin kültür hayatına kazandırmanın önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, bu müzenin şehrin marka değeri açısından da önemli olduğunu kaydetti.


Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi yapılacak


Seka alanında şehir müzesi çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yeşildal, "Oraya kentsel dönüşüm kapsamında Avrupa'nın en büyük kağıt müzesini yapacağız. Seka Kağıt Fabrikası'nın restorasyonu bitti, yılbaşı gibi düzenlemesi de bitmiş olacak" diye konuştu.


Yeşildal, eski fabrikanın makinelerinin büyük kısmının çalıştığı, elle kağıt üretme düzneklerinin olduğu ve çocukların kağıt üretmeyi öğrendiği aktif bir müze yaptıklarını ifade ederek, şunları bildirdi:


"Projelerimiz bittiği zaman Kocaeli'yi sadece sanayi kenti değil, kültür, sanat ve turizm kenti haline getirmek istiyoruz. Sanayi ve kültürün birarada olduğu bir kent algısı oluşturmak gayreti içindeyiz."


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön