27 / 04 / 2024

Osman Hamdi Bey Müzesi

Osman Hamdi Bey Müzesi

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Osman Hamdi Bey Müzesi'ni 18 bin kişi ziyaret etti!

Gebze'de bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi'ni bu yılın ilk yarısında 18 bin kişi ziyaret etti...

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Osman Nuri İnceöz, Sinpaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Nuri İnceöz'ün seçilmesine karar verildi. 

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Kocaeli Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Eskihisar'daki Osman Hamdi Bey kayıkhanesinin restorasyonu tamamlandı. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak.

Bursa Aydoğdu Bey Türbesi restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ovası’nın bir Türk yurdu haline gelmesinin en önemli adımlarından biri olan ve zaferle sonuçlanan Koyunhisar Savaşı’nda şehit düşen Osman Gazi’nin yeğeni Aydoğdu Bey’in türbesini restore ederek, yeniden ziyarete açtı

Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi yenileniyor!

Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor, kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak.

Gebze Osman Hamdi Bey’in Kayıkhanesi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran ve Eskihisar’da müzesi bulunan Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhanesi restore ediliyor.

Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore ediliyor!

Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eserin sergilendiği, Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhaneyi restore ediyor. Ahşap uygulamaları yapılan restore çalışmalarında kayıkhane şekillenmeye başladı.

Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Osman Hamdi Bey ’in Kayıkhanesinin restorasyon çalışmalarına başladı. Gebze Eskihisar sahilinde yer akan Osman Hamdi Bey’in tarihi kayıkhanesi yenileniyor.

Muğla'daki Osman Hamdi Bey Konağı kapatıldı mı?

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ilk müzecisi olan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey'in Yatağan İlçesi'ne bağlı Turgut Mahallesi'nde bir süre kaldığı konağın kapısına kilit vurulması tepki çekti.

Çanakkale Kale Bayar Evleri!

12 adet bloktan meydana gelen Çanakkale Kale Bayar Evleri projesinin inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Proje Çanakkale İli, Osman Hamdi Bey Caddesi üzerinde yer alacak.

Kale Bayar Çanakkale projesinde satışlar başladı! Yeni proje!

Kale Bayar İnşaat tarafından Osman Hamdi Bey Caddesi üzerinde yer alacak yeni projede daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Kale Bayar Çanakkale yeni projede satışlar bugün başladı.

Osman Hamdi Bey Müzesi Haberi

Osman Hamdi Bey Müzesi

1842-1910 yılları arasında yaşamış olan Osman Hamdi Bey, Osmanlı Devleti'nin son döneminde yaşamış devlet adamı, ressam ve sanat uzmanı.

Takvim'de yer alan habere göre; Osman Hamdi Bey'in saha sonra müzeye çevrilen İzmit- Gebze'de bulunan köşküyle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

1901-1903 yıllarında zemin katın ahşap kapılarına yaptığı çiçek resimlerinin her biri bugünün adeta onun tabloları ile aynı değerde olduğu ortaya çıktı.

Yıllar önce Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri olan 'Kaplumbağa Terbiyecisi' açık artırma usulü tarafından gerçekleşen müzayede sonucunda 5 milyon TL'ye Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi tarafından satın alındı.

Tablonun bugünkü değerinin ise 15 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Yani o kapı da 15 milyon lira. Osman Hamdi Bey'in 26 kez yaz sezonunu geçirdiği evi Atatürk ve...