25 / 04 / 2024

Osmangazi Meydanı için yıkımlar tamamlandı!

Osmangazi Meydanı için yıkımlar tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar toplantıda Osmangazi Meydanı için yıkımların tamamlandığını söyledi.



Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında yapıldı.

Osmangazi Belediyesi olarak şehre değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Dündar, Osmangazi Meydanı Projesi’nde hak sahipleriyle anlaşarak yapılan kamulaştırma yıkımlarının tamamlandığını belirtti. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Dündar, “Şehrin merkezine güzel bir meydan kazandırdık. Projenin ihale süreci başladı. Uzun süredir yaptığımız istişareler, anketler ve görüşmeler sonunda bir mimari çalışma belirlendi. İnşallah bu ay içerisinde ihalesini sonuçlandırıp, Bursa’nın merkezine eski adı Santral’ı ortadan kaldırarak, Türkçe’ye uygun adıyla yeni bir merkezi kazandıracağız. Meydana inşa edeceğimiz bin 500 araçlık 4 katlı otopark şehrin trafiğine büyük nefes aldıracak” dedi.

Başkan Dündar, Demirtaş Meydan ve Kültür Merkezi inşaatında da sona yaklaşıldığını söyleyerek, “Proje kapsamında yaptığımız çalışmalar neticesinde Demirtaş’ın merkezinde 10 dönümlük bir meydan ortaya çıktı. Kültür merkezi inşaatımız da son aşamaya geldi. İnşallah, yakın bir zamanda Bursamız’ın yeni gelişim bölgesi Demirtaş’ta önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

İnşaatı tamamlanan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin her gün farklı grupları ağırladığını söyleyen Dündar, “Şehrimizin farklı kesimleri için tanıtım gezilerimizi sürdürüyoruz. Meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Dünya Tarihi Kentler Birliği ve Dünya Panoramalar Birliği de müzemizi ziyaret etti. Müzeye gelen herkesin etkilenmesi, Bursa adına güzel bir eser olduğunu ifade ederek sahiplenmeleri bizleri mutlu ediyor. İnşallah Fetih Müzemiz, Bursa turizminde yeni lokasyonların belirlenmesine vesile olacak. Müzeyi, çok yakın bir zamanda vatandaşlarımızın da ziyaretine açacağız” diye konuştu.

 


Geri Dön