25 / 04 / 2024

Osmangazi'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Osmangazi'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdiriyor.



Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdiriyor. Daha evvel Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Yenibağlar Mahallesinde 200 vatandaşın hisseli tapu meselesini çözen Osmangazi Belediyesi, benzer uygulamayı Küçükbalıklı Mahallesinde de gerçekleştirdi. Karakaya, Karadağ ve Karabağ sokaklarında gerçekleştirilen imar uygulaması ile 40 yıldır tapusu bulunmayan 136 konut sahibine tapuları verildi.



Küçükbalıklı Mahallesindeki tapu dağıtım töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, "Tapu sorunu, bölgenin 40 yıllık sorunu. 40 yıl önce alınan tarlalara, arsalara yapılan binalar, yıllardır tapusuz olarak kullanılmış. Küçükbalıklı Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz imar düzenlemesi ile Karakaya, Karadağ ve Karabağ sokaklarda yaşanan tapu sorununu çözüme kavuşturduk. 136 binanın tapusunu çıkarttık. Bu problemi ortadan kaldırmak için 9 adada 13 imar parseli oluşturduk. Bu parsellerde hissedarların aralarında anlaşma sağlanarak, çok hisseli kadastro parselinden, yani tarladan arsa statüsüne dönüşüm sağlanmış oldu. 



Yaptığımız bu imar uygulaması ile birlikte bu 3 mahallemizdeki 136 binanın tapu problemi, mülkiyet meselesi aşılmış oldu. Vatandaşlarımıza ve hayırlı olsun" dedi. 136 konut sahibine tapuları Başkan Mustafa Dündar tarafından teslim edildi.



A Gazete Bursa


Geri Dön