20 / 04 / 2024

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı kiraya verildi!

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı kiraya verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleşti. Toplantıda “Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı ve pazar alanı” inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yerinin, ENERJİSA’ya 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına kiralanması da oy birliğiyle karara bağlandı.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 1739 hak sahibinin konutlarının doğalgaz bağlantı ve testleri için Başkentgaz'a ödenmesi gereken ücretin Büyükşehir tarafından ödenmesi, hak sahiplerinden de konut teslimi sırasında tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde yapılan toplantıda ele alınan Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin Başkanlık yazısında, proje kapsamındaki, yapımı tamamlanma aşamasında olan 1739 hak sahibi konutunun doğalgaz bağlantıları ve testlerinin yapılması için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’ye ödenmesi gereken yaklaşık 1 milyon TL’nin, hak sahiplerinden ayrı ayrı tahsil edilmesinin zorluğuna ve zaman alacağına dikkat çekildi.

Konut teslimlerinin zamanında yapılabilmesi için bu bedelin, ilgili yönetim tarafından, konutların teslimi aşamasında hak sahiplerinden ayrı ayrı tahsil edilmek üzere, Belediye'nin Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den alacaklarına karşılık mahsuplaşılması ve Belediye tarafından ödenmesi yönündeki yazı, oybirliğiyle kabul edildi. 

Meclis toplantısında ayrıca “Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı ve pazar alanı” inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yerinin, ENERJİSA’ya 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına kiralanması da oy birliğiyle karara bağlandı.


-TÜRKİYE’NİN TANITIMI İÇİN YABANCILARA DAVET

Meclis’te, gündem dışı önergeler de okunarak karara bağlandı. 

Meclis üyeleri Ali İhsan Ölmez, Ramazan Şimşek, Saniye Enfiyeci, Abdülfettah Güngör tarafından hazırlanan, Ankara'nın ve ANKAPARK'ın tanıtımı ile yurt dışında Türkiye aleyhine oluşturmak istenen olumsuz imajın kaldırılabilmesi için yurt dışından yönetici, milletvekili, senatör ve sivil toplum kuruluşlarının gruplar halinde Ankara’ya davet edilmesi ve gelecek kişilerin giderlerinin kanun kapsamında karşılanmasına yönelik önerge de oy birliğiyle kabul edildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön