18 / 04 / 2024

OSTİM'de binalar yenileniyor!

OSTİM'de binalar yenileniyor!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTIM'de birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.



Bünyesinde yaklaşık 6 bin işletmenin faaliyet gösterdiği Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTÎM'deki yapıların tamamı, birkaç yıl içinde çevreye duyarlı bir anlayışla tamamen yenilenecek. "OSTÎM'in uluslararası bir marka olarak kötü görünme gibi bir lüksü yok" diyen Bölge Müdürü Adem Arıcı, firma salüplerini ikna ederek projeyi ilerletmeyi amaçladıklarını söyledi. Remelleri 1967'de atılan ve 1977'de ilk atölyelerin faaliyet göstermeye başladığı OSTÎM'de özellikle eski binaların modern ve çevreci bir görünüme kavuşması için Revizyon İmar Planı hazırlandı. Geçen yıl başlatılan ve bugün itibarıyla 102 binada yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü proje, birkaç yıl içerisinde tüm OSTÎM'i kapsayacak. Plan çerçevesinde başta sayıları 2-3 bini bulan eski binalar olmak üzere bütün yapıların yerden yüksekliği 9,5 metre olacak. 


Böylece binaların kapalı kullanım alanı herhangi bir alan genişlemesi gerekmeksizin 3 katma kadar artacak. Plan kapsamında, yenilecek binaların çatı bölümlerinde verimliliğine duyarlı yapı malzemesinin J kullanılması zorunlu olacak.

 

Arıcı, bölgedeki sanayicilerin zaman içinde yer taleplerinin arttığım söyledi. 

Arıcı, "Firmaların ciddi anlamda üretim kapasitesi var ama binaların dış görüntüsü firmaların kapasitesini yansıtmıyor. Yabancı müşterileri için merkez adres olarak OSTÎM'deki yerlerini bildiriyorlar. Firmalar uluslararası anlamdaki bu bilinirliklerini kaybetmek istemiyor" ifadelerini kullandı. 


Posta 


Geri Dön