24 / 04 / 2024

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özcan, ''2020 yılı içerisinde ülkemizde mal ve can kaybı yaşanan birçok deprem meydana gelmiştir. Türkiye Deprem Yönetmeliği 18.04.2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış ve 01.12.2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yeni deprem yönetmeliği ile açıklanan Türkiye Deprem bölgeleri haritası incelendiğinde batı Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Muğla ilimiz 1. Derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımız ve kamuoyu nezdinde endişeler artmaktadır'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan'ın soruları:
1- Bakanlığınızın Muğla ilinde bulunan; Muğla, Milas, Fethiye, Marmaris müze binalarının ve Bodrum Sualtı Müzesi'nin depreme dayanıklılık testi yapılmış mıdır?
2- Söz konusu müze binalarında sergilenen tarihi eserlerin herhangi bir deprem esnasında zarar görmemesi için bir çalışma bulunmakta mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?
3- Muğla ilimizde bulunan 11 kazı alanında deprem riski değerlendirmesi bulunmakta mıdır?


Geri Dön