25 / 04 / 2024

Otel yatırımına ilgi artıyor!

Otel yatırımına ilgi artıyor!

Yaklaşık 20 yıldır gayrimenkul danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren AC Winner Investors yetkilisi Abidin Çağıran, “Gayrimenkul piyasası bugünlerde durgun görünse de büyük alıcılar ticaretteki ağırlığını koruyor.” dedi



TÜRKİYE’nin dört bir köşesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken AC Winner Investors yetkilisi Abidin Çağıran, otel yatırımcılarının arz-talep dengesini sağlamak amacıyla yatırımlarını hızlandırdıklarım belirtti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çağıran, şöyle konuştu: “Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl 31 milyonu geçti. Her yönüyle turizm cenneti olan ülkemizde arz-talep dengesini sağlamak için birbirinden nitelikli oteller hızla yükseliyor. Talebe karşılık verebilmek adına planlanan oteller arsa sorunu yüzünden kimi zaman kâğıt üzerinde kalabiliyor. Bu noktada devreye AC Winner Investors giriyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki nitelikli otel satışlarına imza atan markamız, yatırımcısına yol gösterici oluyor.


Nitelikli otellere yalnız Türkiye’den değil, Avrupa’dan da büyük talep var. Gayrimenkul piyasası bugünlerde durgun görünse de büyük alıcılar ticaretteki ağırlığını koruyor. İçinde bulunduğumuz dönemde; Ankara, İstanbul ve Antalya otel satışında en çok rağbet gören iller arasında yer alıyor. Antalya’da daha çok deniz turizmi popülerken İstanbul kültürel mirasıyla en çok ziyaretçi alan illerimizin başında geliyor.  Ankara  da başkent olmasının yanı sıra çevre bölgelerindeki termal turizminin gelişmesi sayesinde Antalya ve İstanbul ile yarışır duruma geldi.”


SAĞLIKLI YASAM İÇİN

Farklı konularda da gayrimenkul çözümleri sunduklarını anlatan Çağıran, şöyle değerlendirdi: “Zinde bir yaşam hayali kurup hak ettikleri emekliliği deniz kıyısında, doğa ile iç içe bol oksijenle yaşamak isteyen, tıbbi desteğe ve özel terapilere ihtiyacı olduğu anda gerekli hizmeti ve güveni alabilecek, birçok aktivite ile yaşamak isteyenler için de gayrimenkul çözümleri sunuyoruz. 5 yıldızlı otel konforunda, genellikle 50 yaş üzeri bireylerin ağırlandığı lüks rezidansların satışını gerçekleştiriyoruz. Emekliliğini doya doya yaşamak isteyenlerin ihtiyacı olan her şeyin bir arada bulunduğu rezidanslara büyük ilgi var.


5 yıldızlı otel konforundaki Villagio 50+ Rezidans Çeşme’yi Türkiye’ye kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. 1+1 ve 2+1 rezidanslardan oluşan Villagio 50+ Rezidans Çeşme; hane sakinlerine bahçe tarımı yapabilecekleri bir yaşamı da garantiliyor.


Emeklilere özel Villagio 50+ Rezidans Çeşme gibi projeler en çok Urla, Çeşme ve Bodrum bölgelerinde rağbet görüyor. AC Winner Investors ailesi olarak bizler de yatırımlarımızı bu bölgelere yapıyor ve danışmanlarımızı da bu bölgelere yönlendiriyoruz. Yabancı bir şirket üe yapmış olduğumuz anlaşma sonucu Villagio 50+ Rezidans Çeşme’yi çok yakında hizmete açacağız.”


ALTERNATİF TURİZM ÖNE ÇIKIYOR

TERMAL turizmde de Ankara'nın öncü olduğunu ifade eden Abidin Çağıran, Ankara’yı İstanbul ve Antalya’nın takip ettiğini söyledi. Türkiye'deki pek çok kişinin tedavi amaçlı kaplıca veya diğer sağlık merkezlerine seyahat ettiğini ifade ederek sağlık turizminin Türkiye'de büyük bir pazar payına sahip olduğunu ifade etti. Yatırımcının son dönemde termal otellere büyük ilgi duyduğunu vurgulayan Çağıran, AÇ VVinner Investors'ın portföyünde özellikle denize sıfır termal otellerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.


OKUL VE HASTANE YATIRIMI

ABİDİN Çağıran, yerli ve yabancı yatırımcıların özel okullara da büyük rağbet gösterdiğini vurguladı. Kira getirili okulların yatırımcının gözdesi olduğunu belirten Abidin Çağıran, yatırımcıların dükkan veya ofis almak yerine okul ve hastane yatırımlarına yöneldiğini ifade etti. Okul, hastane gibi yatırım araçlarının kira garantili olduğunu ve kiracı tarafından uzun süreli anlaşmalarla desteklendiğini belirtti. Yatırımını okul, hastane gibi kuruluşlara yapanların gayrimenkullerini uzun süreli kiraladıklarını belirten Çağıran, okul ve hastane yatırımlarına da ilgi var.

 


Geri Dön