18 / 04 / 2024

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.



Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB) üyelerinin olduğu kentlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Birlik tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜROB, üyelerinin bulunduğu tüm illere ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine bazı talepler iletti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre TÜROB, koronavirüs salgınının şehir ekonomilerine ve sektöre olumsuz etkilerinin azaltılması, işletmelerin istihdam ve işletme yapısının ayakta tutulabilmesine yönelik tedbirler çerçevesinde belediye harç ve vergi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Vergi ve harçların cezasız ve faizsiz ertelenmesi talebi


TÜROB tarafından, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Eskişehir, Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere üyesi olan tüm şehirlerin belediyelerine gönderilen yazıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm işletmelerinin tüm belediye vergi ve harçlarının ödemelerinin cezasız ve faizsiz olarak 1 Temmuz 2020 tarihinekadar ertelenmesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi

Gönderilen yazıda, dünyada turizmin tüm çeşitleri ile durma noktasına geldiği, sektörel durmanın, emek verilmiş eğitimli personelin kaybının göze alınamaz olduğunu değerlendiren kamu otoritesinin de sektöre desteklerini açıkladığı, vergi ve benzeri yükümlülüklerin bir kısmının ödemelerini 6 ay ertelediği belirtildi.

Bu arada, işletmelerin sorumlu olduğu bedel-vergiler ve belediye harçları şu şekilde:

"Su/atık su bedeli, doğal gaz bedeli, emlak vergisi 1. taksiti, çevre temizlik vergisi 1. taksiti, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi. İşgal harcı, yapı kullanma izin harcı, iş yeri açma çalışma izni harcı."

 

İMSAD'tan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi'ne destek!


Geri Dön