26 / 04 / 2024

vergiler ertelenecek mi

vergiler ertelenecek mi

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...

EYT’te bir yıl ertelenecek mi? EYT’liler bu habere çok sinirlendi! TBMM verilen arayı uzattı! EYT'de hayaller suya düştü

EYT düzenlemesinin şubat ayı içerisinde yasalaşması bekleniyordu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle öncelikli gündeminde EYT yasası olan Meclis çalışmalarına ara verdi. Bunun üzerine 'EYT ne oldu, EYT son durum' gündemin en çok sorgulananları arasında yer aldı.

EYT 1 yıl ertelensin iddiası ortalığı karıştırdı! EYT ne zaman yasalaşacak? Yoksa 1 yıl ertelenecek mi?

Mart ayı ile birlikte devreye girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son durum kafaları karıştırıyor. Kahramanmaraş depremleri ile birlikte erteleneceği iddia edilen EYT'de son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.

Değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi?

Pişmanlık uygulamasından faydalanılabilecek vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet sitesinde bulunan “Vergilerde Pişmanlıkla Beyan Uygulaması Rehberi”nde açıklandı. Peki değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Tam kapanmada konut kredisi taksitleri ertelenecek mi?

Ev sahibi olmak için konut kredisi kullanan birçok vatandaş tam kapanma döneminde taksit ödemelerinin nasıl olacağını merak ediyor. Peki, bu dönemde konut kredisi taksit ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar...

Gelir ve kurumlar vergisindeki indirim hangi vergiler için geçerli?

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5 vergi indiriminden kimler yararlanabiliyor? Bu indirim emlak vergisi, değerli konut vergisi gibi vergiler için de geçerli mi?

İstanbul Havalimanı'nın 2021 kiraları da ertelenecek mi?

İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken yıllık kira tutarı 1 milyar 45 milyon Euro. Fakat 2019’dan sonra 2020’de de kira ödemesi ertelendi. Peki, 2021'de de kira ertelenecek mi?

TOKİ taksit ödemeleri ertelenecek mi?

TOKİ'ye borcu olan vatandaşlar uzun zamandır taksit ödemelerinde erteleme olup olmadığını merak ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, taksit ödemelerinde erteleme olmayacağını açıkladı.

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Konut kiraları ertelenecek mi?

Koronavirüs için hazırlanan 20 maddelik tedbir listesine 'İş yeri kiralarının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak' maddesi de eklendi. Birçok kiracı, bu sistemin konut kiraları için de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor...

Konut kredisi taksitleri faizsiz şekilde ertelenecek mi?

Corona virüs salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kredi ödemeler ile ilgili devreye sokulması planlanan tedbirler açıkladı. Pek konut kredisi taksitlerine faizsiz erteleme kararı geldi mi?

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu hak etmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?' sorusunu yanıtladı.

vergiler ertelenecek mi Haberi

vergiler ertelenecek mi

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB) üyelerinin olduğu kentlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Birlik tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜROB, üyelerinin bulunduğu tüm illere ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine bazı talepler iletti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre TÜROB, koronavirüs salgınının şehir ekonomilerine ve sektöre olumsuz etkilerinin azaltılması, işletmelerin istihdam ve işletme yapısının ayakta tutulabilmesine yönelik tedbirler çerçevesinde belediye harç ve vergi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Vergi ve harçların cezasız ve faizsiz ertelenmesi talebi


TÜROB tarafından, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Eskişehir, Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere üyesi olan tüm şehirlerin belediyelerine gönderilen yazıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm işletmelerinin tüm belediye vergi ve harçlarının ödemelerinin cezasız ve faizsiz...