26 / 04 / 2024

Otelciler yoğun talep sebebiyle yüzde 10 zam yaptı!

Otelciler yoğun talep sebebiyle yüzde 10 zam yaptı!

Ramazan Bayramı öncesinde özellikle kıyı bölgelerdeki otellerin doluluk oranı yüzde 100 'e yaklaştı. Otelciler yoğun taleple birlikte fiyatlarına yüzde 10 son dakika zammı yaptı. Fiyatlar öncesinde yüzde 50 artmıştı.



Ramazan Bayramı öncesinde özellikle kıyı bölgelerdeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Otelciler yoğun taleple birlikte fiyatlarına yüzde 10 son dakika zammı yaptı. Oteller 26-30 Temmuz dönemi için fiyatlarını daha önce de yüzde 50 artırmıştı 


Osman Ayık, 13 bölgede 2 bin 500'den fazla turistik ve 400 Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli tesisle hizmet verdiklerini söyledi. 


Tatil sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı'nı Türkiye'nin kıyı şeritlerindeki turistik yörelerde geçirmek isteyen tatilciler otellere akın edince, tesisler bu durumu fırsat bilip 'bayrama özel' fiyatlarını ikinci defa artırma yoluna gittiler. 


Ramazan ayında fiyatlarında yüzde 50'ye varan oranlarda indirime giden oteller, 26 ile 30 Temmuz arasındaki Ramazan Bayramı dönemine yönelik fiyatlarını haziran ayına göre yüzde 50 artırmıştı. Yüksek sezondaki yüksek fiyatların üzerine bu artışı yapan otelcilerin bayram tatili nedeniyle oluşan yoğun taleple birlikte fiyatları ortalama yüzde 10 daha artırdıkları dikkat çekti. 

Bayram yoğunluğuna uygun olarak gidilen fiyat artışlarında üst gelir grubuna hitap eden otellerin fazlalıkta olması da göze çarptı. 


ODA FİYATI 3 BİN DOLARA KADAR ÇIKTI Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayram rezervasyonlarında ülke genelinde ciddi bir doluluk olduğunu belirtti. Ayık, "Şu anda tesislerdeki doluluk yüzde yüze yakın. Otellerde bayramda 75 liradan başlayan gecelik konaklama ücretlerinin 3 bin dolara kadar çıktığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. 



Ramazan Bayramı nedeniyle derecede artış gösterirken buna özellikle geçen hafta içerisinde otellerin de fiyatlarını artırması bavram otobüs ve uçaklarda boş yer kalmadı, faturayı iyice kabarttı. Uygun fiyat çıkarılan ek seferler tükendi. Fiyatlar için son dakikayı bekleyen tatilci cep yakıyor yoğun talep nedeniyle önemli kitlesi bu bayram tatili unutacaklar. 

Habertürk


Geri Dön