26 / 04 / 2024

Tatil sezonu

Tatil sezonu

Ramazan Bayramı öncesinde özellikle kıyı bölgelerdeki otellerin doluluk oranı yüzde 100 'e yaklaştı. Otelciler yoğun taleple birlikte fiyatlarına yüzde 10 son dakika zammı yaptı. Fiyatlar öncesinde yüzde 50 artmıştı.

Tatil yapmak isterken rezil olmayın! Dolandırıcılar masum gezginlerin peşinde!

Tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dört bir yanında internet üzerinden cazip seyahat olanakları, uygun fiyatlı konaklama yerleri ve makul fiyatlı uçuşlar aranıyor. İşte dolandırıcılar da tam burada devreye giriyor. Hemen bakın.

Uzun yolculukta güvenli sürüş nasıl sağlanır? Kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkanlar bunlara dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Bayram tatilinde kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkmayı planlayanların sürüş güvenliği ve rahatlığı açısından uyması gereken önemli kurallar var.

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açılırken, çalışanlar yıllık izinlerini kullanmaya başladı. Peki, yıllık izinlerde dikkat edilmesi gereken konular neler? İş yerinizden yıllık izin alırken hangi günleri yıllık izninize dahil etmemelisiniz? Tüm detaylar bu haberde.

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

ABD'nin tatil sezonunda rekor satış bekleniyor!

ABD'de her yıl kasım ve aralık aylarını kapsayan "Tatil Sezonu'nda (Holiday Season)" bu yıl perakende satışların yaklaşık 730 milyar dolara yükselerek rekor kırması bekleniyor.

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Sea Homes sezonu yeniliklerle açtı!

Türkiye’nin sevilen tatil ve eğlence merkezi Çeşme’nin en güzel koyu Paşalimanı’nda eşsiz konuma sahip Sea Homes ayrıcalıklı yaşam projesi, sezonu yeniliklerle açtı.

Murat Özcan: Yazlıklarda da su yalıtımı yapılmalı!

Tatil sezonu yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki "su yalıtımı" konusunda uyarıyor.

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı!

Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve som asında yoğunluk bekliyor. yerli turist bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.

Uludağ'da tatil sezonu uzadı!

Tarihinin en yoğun kış dönemini yaşayan Uludağ'da, kaliteli kar sebebiyle 10 Mart'ta kapanması gereken kış sezonu 20 Nisan'a kadar devam edecek.

Hazar Gölü'nde tatil sezonu için tüm hazırlıklar yapıldı!

Hazar Gölü'nde tatil sezonu için tüm hazırlıklar yapıldı. Ramazan ayı nedeniyle sakin geçen bölgede, gruplar halinde gelenler 70 kuruşa, yalnız gelenler ise 2,5 liradan başlayan fiyatlarla günü birlik tatil yapabiliyor.

Yazlık ev almak isteyenler daha çok Akdeniz ve Ege bölgesini tercih ediyor!

Tatil sezonu açılınca yazlık ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı da arttı. Akdeniz ve Ege ilk sırada ancak İstanbul'a yakın olan Silivri ve Şile'ye de talep artıyor...

Tatil sezonu Haberi

Tatil sezonu

Ramazan Bayramı öncesinde özellikle kıyı bölgelerdeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Otelciler yoğun taleple birlikte fiyatlarına yüzde 10 son dakika zammı yaptı. Oteller 26-30 Temmuz dönemi için fiyatlarını daha önce de yüzde 50 artırmıştı 


Osman Ayık, 13 bölgede 2 bin 500'den fazla turistik ve 400 Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli tesisle hizmet verdiklerini söyledi. 


Tatil sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı'nı Türkiye'nin kıyı şeritlerindeki turistik yörelerde geçirmek isteyen tatilciler otellere akın edince, tesisler bu durumu fırsat bilip 'bayrama özel' fiyatlarını ikinci defa artırma yoluna gittiler. 


Ramazan ayında fiyatlarında yüzde 50'ye varan oranlarda indirime giden oteller, 26 ile 30 Temmuz arasındaki Ramazan Bayramı dönemine yönelik fiyatlarını haziran ayına göre yüzde 50 artırmıştı. Yüksek sezondaki yüksek fiyatların üzerine bu artışı yapan otelcilerin bayram tatili...