24 / 04 / 2024

Otobüs biletleri patladı 41 milyon kişi tercihini değiştirdi

Otobüs biletleri patladı 41 milyon kişi tercihini değiştirdi

Türkiye’de otobüs fiyatlarına gelen zamların ardından bilet fiyatları, uçak biletleriyle yarışırken havayolu seyahatine ilgi de artış gösterdi. Edinilen son verilere göre Ocak ve Nisan ayı döneminde havayolunu tercih eden toplam yolcu sayısı da 41 milyonu geçti.



Vatandaş ise aradaki küçük fark nedeniyle otobüslerden çok havayolu seyahatini kullanmayı tercih etti.
Nisan ayında hava yolunu tercih edenlerin sayısı 11 milyon 616 bin 346 oldu. Yılın ilk 4 aylık döneminde de ise 41 milyon 250 bin 184 kişi hava yolunu kullandı.

Nisanda iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 61 bin 230'a, dış hatlarda 47 bin 304'ü şatı. Nisan ayında üst geçişlerle toplam 139 bin 445 uçak trafiği gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre toplam uçak trafiğinde yüzde 54 artış görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön