25 / 04 / 2024

Otobüs biletlerinden alınan fahiş komisyon Rekabet Kurulu'na takıldı! Obilet'e soruşturma

Otobüs biletlerinden alınan fahiş komisyon Rekabet Kurulu'na takıldı! Obilet'e soruşturma

Son dönemde mazota yüzde 200'ün üzerinde gelen zamlar nedeniyle otobüs bileti fiyatlarının aşırı zamlanması yolcuları zor duruma soktu. Online sistemden otobüs bileti satan Obilet servisi ise biletlerden aldığı fazla komison neeniyle Rekabet Kurulu tarafından incelemeye alındı.



Otobüs biletleri 500 lirayı aştı çarşı fena karıştı. Seyehat firması acentaları maliyetleri düşürmek için mazot fiyatları düşürülmeli derken şimdi de biletlerden aşırı komisyon alındığı tespit edildi. Rekabet Kurulu, Obilet Bilişim Sistemleri AŞ'ye otobüs biletlerine yönelik bilet satışlarında komisyon oranını aşırı belirlediğini tespit etti. Kurul, Obilet'e soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu şirket hakkında yaptığı ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri ciddi ve yeterli buldu.
 

 Otobüs biletlerinden alınan fahiş komisyon Rekabet Kurulu na takıldı! Obilet e soruşturma


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön