18 / 04 / 2024

Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!

Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine yapılan zamları meclis gündemine taşıdı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..



Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine yapılan zamlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Yılın son gününde otoyol geçiş ücretlerine ortalama yüzde 15, Yavuz Sultan Selim Köprüsü hariç diğer boğaz köprülerine yüzde 48 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığı görülmüştür. TÜİK açıkladığı son verilerde TÜFE oranını yüzde 8,53 olarak açıklamıştır. Ayrıca emekliye ilk 6 ay için verilen zam oranı yüzde 4,65 olarak açıklanmıştır." diyerek 3 soru sordu.


Basmacı'nın soruları

1- Ülkemizdeki enflasyon oranı yüzde 8,53 iken nasıl oluyor da bu oranın üzerinde bir artış yapıyorsunuz? Enflasyon rakamı ile yapılan zamlar arasındaki uçurumları nasıl açıklıyorsunuz?


2- Emekli kesimine ilk 6 ay için verilen zam yüzde 4,65 iken, nasıl oluyor sa otoyol ücretlerine yüzde 15 zam yapıyorsunuz?


3- Zamları niçin 6 aylık yapmayıp, yıllık sene başında yapmaktasınız?





Geri Dön