18 / 04 / 2024

ÖTV indirimi gelecek mi?

ÖTV indirimi gelecek mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV indirimi düzenlemesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, motorlu araçlardaki özel tüketim vergisi ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırabileceği veya sıfıra indirebileceği duyurulmuştu.



Bu açıklamanın ardından piyasalarda ÖTV indirimi beklentisi oluştu. İkinci el ya da sıfır araç satın alacaklar indirim olur düşüncesiyle beklemeye geçti. Bu durumda piyasalarda durgunluğa neden oldu.

Son günlerde gündemdeki yerini koruyan ÖTV indirimi beklentisi, ikinci el araç piyasasını neredeyse durma noktasına getirdi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ÖTV indirimi beklentisinin piyasayı kötü etkilediğini belirtti ve "Maliyet artışları, döviz kurunun dalgalı seyri ve arz talep dengesinde yaşanan sorunlar, sektörü olumsuz etkilerken, araç sahibi olmak giderek zorlaştı. Yaz aylarının gelmesi ve bayramla birlikte sektör hareketli günler geçirmeye başlamıştı. Fakat şu an piyasa durma noktasına geldi" diye konuştu.
 


Geri Dön