25 / 04 / 2024

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..



Araç sahibi olmak isteyenler ÖTV ‘ye(Özel Tüketim Vergisi) ilişkin son gelişmeleri merak ediyor. Konuya ilişkin merak edilenler ÖTV indirimi gelecek mi, son durum nedir gibi aramalar yapılıyor. İşte, konuya dair son gelişmeler...

HaberTürk’ün haberine göre, edinilen izlenim yapılacak değişiklikler neticesinde yalnızca 2 modelin yüzde 70 geri kalan modellerin ise yüzde 80 ÖTV'ye tabi olduğu, sektörde yer alan bazı otomobil modellerinin ÖTV'sinin yüzde 50'ye kadar inebileceği yönündedir. Fakat bu indirim oranı çok fazla araç için olmadığı yönünde. Diğer araçlarda ise oranlar yüzde 60-70 şeklinde olabilecek.

2022 ÖTV İNDİRİMİ HANGİ MODELLERE GELECEK? İŞTE ÖTV İNDİRİMİ OLMASI BEKLENEN MODELLER

Bakanlığın henüz kesinleşmemiş çalışmasını baz alarak HaberTürk’ün haberinde yapmış olduğu tahminler neticesinde matrah arttığında ÖTV oranı düşmesi beklenen muhtemel modeller şöyle: Fiat Egea, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Hyundai Bayon, Toyota Corolla sedan, Renault Clio, Renault Taliant, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Duster, Citroen C-Elysee, Peugeot 208, Citroen C3, Opel Astra, VW Polo, Kia Picanto, Kia Rio.


Geri Dön