25 / 04 / 2024

Ovit Tüneli'nde çalımalar hızla devam ediyor!

Ovit Tüneli'nde çalımalar hızla devam ediyor!

Rize'yi ve Karadeniz Bölgesi'ni Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayacak, bölgeye ticaret ve turizm açısından hareketlilik kazandıracak önemli bir ulaşım güzergâhı haline getirecek olan Ovit Tüneli'nde çalımalar hızla devam ediyor...



GEÇEN yıl temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 160 yıllık bir rüya olarak ifade edilen Ovit Tuneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Vali Altıparmak, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ile çalışmalarını denetledi. Rize İkizdere tarafındaki tünel sahasına giden Altıparmak'a, 


Karayolları Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş tarafından bilgi verildi. Daha sonra İspir yolu üzerinde bulunan Dallıkavak Tüneli'ne de giderek çalışmaları inceleyen Vali Ahmet Altıparmak, burada da yetkililerden bilgiler aldı.


Vali Altıparmak, , "Ülkemizin zenginleşmesi, yöneticilerin mahareti bizi bu noktaya getirdi. Bu dağlara bu tünellerin açılacağını hayal bile edemiyorduk. Zenginleşmek, kalkınmak böyle bir şey." dedi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Bayramçavuş, Ovit Tüneli projesi'nin Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak önemli bir geçit olacağını anlattı. Bayramçavuş, "Ovit Tüneli, Rize'yi ve Karadeniz Bölgesi'ni Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayacak, bölgeye ticaret ve turizm açısından hareketlilik kazandıracak önemli bir ulaşım güzergâhı olacaktır. 12,6 km. uzunluğunda olması planlanan tünel, tamamlandığında Türkiye'nin en uzun tüneli olacaktır." şeklinde konuştu. 

Daha sonra bir brifing veren Ovit Tüneli Kontrol Şefi Mehmet Ali Kefli ise Cengiz, Makyol, ASL ortak girişim tarafından yapılan ve 2012 Mayıs ayında başlayan tünel inşaatının 2015 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi. 


Milat


Geri Dön