26 / 04 / 2024

Özak GYO'nun yüzde 11 hissesi 70 milyon TL'ye satıldı!

Özak GYO'nun yüzde 11 hissesi 70 milyon TL'ye satıldı!

Türkiye'den vazgeçmeyen yabancı yatırımcılar borsadaki düşüşü alım fırsatına çevirdi. Şirket hisse alımı yapılan firmalar arasında Özak GYO da yer aldı..



Yabancılar, borsadaki düşüşü alım fırsatına çevirdi. Blok hisse satışlarına da ilgi gösteren yabancılar endeksin 4 bin puan düştüğü hafta yabancılar net alım yaptı.  


Türkiye'den vazgeçmeyen yabancı yatırımcılar borsadaki düşüşü alım fırsatına çevirerek, borsada endeksin yaklaşık 4 bin 100 puanla yüzde 3.8 oranında değer kaybettiği 15-22 Eylül tarihleri arasındaki haftada 71 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. 


ŞİRKETLERE YOĞUN İLGİ 

Kurda dalgalanmanın azalmasının yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten analistler, son bir ayda yapılan kurumsal hisse senedi satışlarının altını çiziyor. Bu dönemde Telia, Turkcell'in yüzde 7 hissesini satarken, TAV'ın da 13.6 milyon adet hissesi 271.1 milyon TL'ye yabancı kurumsal kurumsal yatırımcılara satıldı. 


ÖZAK GYO DA RADARDA

Geçen hafta Özak GYO'nun yaklaşık yüzde 11 hissesi 70 milyon TL bedelle satıldı. Ulusoy Elektrik'in de yüzde 10'u 58 milyon TL'ye satıldı. 


Borsa İstanbul son dönemde yaşanan düşüşe rağmen, yıl başından bu yana yüzde 31.7 ile hâlâ dünyanın en fazla yükselen dördüncü piyasası konumunda bulunuyor.


GÜÇLÜ BÜYÜME CEZBEDİYOR

Türkiye'nin uzun dönem yüzde 5 büyüme trendinin sapasağlam durduğunun altını çizen Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, "Döngüsel bu tip dalgalanmalar uzun süreli değer kazancının ardından normal. Uzun dönemli büyüme trendi, getiri arayan hisse senedi yatırımcıları için fırsat sunuyor" dedi.



Sabah





Geri Dön