17 / 04 / 2024

Ozan Balaban: Konut kredisinde ideal vade 5 yıl!

Ozan Balaban: Konut kredisinde ideal vade 5 yıl!

Ekonomik verilerde iniş ve çıkışlar olabileceğine dikkat çeken Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, "Faizler hâlâ yüksek ama konut satışında sıkıntı yok. İdeal kredi vadesi 5 yıl" dedi...



Ekonomik verilerde iniş ve çıkışlar olabileceğine dikkat çeken Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, "Faizler hâlâ yüksek ama konut satışında sıkıntı yok. İdeal kredi vadesi 5 yıl" dedi Türkiye'de gayrimenkul sektörünün sıkı denetlendiğini belirten Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, "Tüketici konut alırken korkmasın" dedi. Balaban, konut alımının artması için faizlerin düşmesi gerektiğine de dikkat çekti. Yüksek faizin Türkiye'ye yakışmadığını belirten Balaban; "Müşteri mağduriyeti yaşanmaması için her kesim elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Faizlerin 2014 yılı sonuna doğru çok olum- <suz bir gelişme olmadığı takdirde 0,60'lara kadar gerileyeceğini ümit ediyorum" bilgisini verdi. 


Ev alanın cebinde parası olmalı Ev alacak olan kişilerin hesabım iyi yapması gerektiğine de dikkat çeken  Balaban, "Konut satın alacak kişiler alınacak evin bedelinin en az yüzde 30'unu cebinde bulundurmalı. İdeal olanı ise yüzde 50'sinin cebinde olması. Evin belli bir miktarı olmadan satın alman evler ileriki dönemde kişiye sıkıntı yaratabilir. 


Fiyat doğruysa SATIŞ OLUR 


Türkiye'de daha iyiyi alma eğiliminin arttığına dikkat çeken Balaban; "Nitelikli konutlara ihtiyaç var. Doğru fiyat ve doğru lokasyonda yapılan projelere ilgi her zaman olacaktır. Bizim projemize 10 ayda gelen talep fiyatın doğru olması durumunda satışta zorlanmayacağının en güzel göstergesi" şeklinde konuştu. 



Yabancılar Address'teki konutlara talip 


Şirket olarak dünyanın neresine giderlerse oraya yeni yatırıma çektiklerini ve yabana yatınmalann Türkiye'deki projelerine de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Balaban şöyle konuştu: "Türkiye'deki yatırımımızı kendi içinde kategorize ettik. Özellikle konut bölümünü yerli yatınmaya yönelik planladık. Yabananın buradaki ağırlığı yüzde 10'u geçmiyor. 


The Address Hotel'in 180 oda ile hizmet vereceği bloğumuzun üst katında 180 daire bulunuyor ve bu daireler dayalı döşeli olacak. Otele bağlı olarak hizmet verecek ve istendiği takdirde otele kiraya verilebilecek. Bu daireler yabancıların ilgisini çok çekiyor. Kullanmadığı dönemi otel işletmesinde değerlendirme fikri yabancı yatırımcıya cazip geliyor." 


Emine Açar/ Bugün Gazetesi 


Geri Dön