23 / 04 / 2024

Ozan Erkal kimdir?

Ozan Erkal kimdir?

Mimar Ozan Erkal kimdir? Mimar Ozan Erkal bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Ozan Erkal, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Ozan Erkal...



Ozan Erkal kimdir?

Ozan Erkal, 1990 yılında TED  Ankara  Koleji'nden mezun oldu. 1994 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.

 

1997 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans yapan Ozan Erkal, 1999 yılında ise Erkal Mimarlık Ltd. Şti.'nde çalışmaya başladı.


Erkal Mimarlık

ERKAL MİMARLIK LTD. ŞTI. 1968'de Erkal Mimarlık Bürosu Adıyla, Ankara'da, mimarlar Coşkun Erkal ve Filiz Erkal tarafından kuruldu.


İlk Yıllarda, Mimarlar Ulusal ve Uluslararası mimari yarışmalar üzerine yoğunlaştılar. Çeşitli yarışmalarda alınan derecelerin ardından, 1970 yılında Büronun ilk önemli işi, bir yarışmada birincilik ile geldi, Konya Merkez Bankası Projesi.


1971 yılında, yine birinci ödül ile Bakırköy Ruh Sağlığı Tesisleri Projesi geldi. Bu sırada diğer proje işlerinin de devreye girmesiyle büro genişlemeye basladı.


1981 yılında ise büro tarihinde önemli bir yer tutan Atatürk Kültür Merkezi Projesi gene bir yarışmada kazanılan birincilik ile basladı. Yapı 1987 yılında tamamlandı ve halen Ankara'nın sayılı kültür ve sanat merkezlerinden biri.



Geri Dön