16 / 04 / 2024

Ozan Balaban kimdir?

Ozan Balaban kimdir?

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban kimdir? Ozan Balaban ne zamandan beri Emaar Türkiye bünyesinde? Ozan Balaban ne zaman Emaar Türkiye ile İstanbul’a geldi? İşte Ozan Balaban'nın biyografisi...



Ozan Balaban kimdir?

Ozan Balaban, 1971 doğumlu.  İzmir  Saint Joseph Lisesi’nde lise eğitiminin ardından İsviçre’ye giderek, College Du Leman’da ve sonrasında Floransa Devlet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğrenimine devam eden Ozan Balaban, bugün Emaar Turkiye CEO’su.


Güney Caroline’daki Clemson Üniversitesi’nde Hastane Mimarisi ve İnşaat işletme mühendisliği mastırı yaptı.Dünyada hem mimar olup hem de inşaat işletme mühendisliği tahsili görmüş az sayıdaki yöneticilerden biri olan  Ozan Balaban, inşaat sektöründe çalışmaya ABD’de öğrenciyken başladı. 


Ozan Balaban, İtalya’da Armani’nin otel inşaatını yönetti. 2006’da Emaar Türkiye Genel Müdürü olarak yurda döndü.


Üniversite öğrenimi sırasında Amerika’nın 3 önemli inşaat şirketinden biri olan Skanska’da 5 yıl boyunca çalışan Balaban, hastane projelerinde şantiye şefliği görevinde bulundu. Ardından yine sektörün en büyük şirketlerinden biri olan İngiliz - Avustralya kökenli Bovis Lend Lease’in Atlanta, Londra ve Milano ofislerinde 8 yıl süresince üst düzey görevlerde yer aldı. Aynı dönemde Güney Avrupa’daki yap-işlet-devret modelli hastane ve otel projelerinin de başında bulundu. 


Daha sonra Armani’nin İtalya’daki otelinin inşaatını yöneten Ozan Balaban, dünyadaki Armani Otelleri’nin inşası için Emaar ile anlaşma imzalanınca Emaar’la tanışmış oldu. 


İtalya’daki Armani Oteli’nin inşaatını yönetirken Türkiye’nin Roma Büyükelçisi gibi çalıştı. Ozan Balaban bu çalışmalarından dolayı 2009 yılında İtalya Cumhuriyeti tarafından Liyakat nişanı verilerek şövalye ünvanı ile onurlandırıldı.


Emaar’ın 2006 yılında Türkiye’ye gelme kararı almasının ardından Balaban, dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar’ın Türkiye CEO’luğu görevine getirilerek İstanbul’a döndü. 


Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilen Ozan Balaban evli ve ikiz çocuk babası.


Emaar Türkiye

Türkiye pazarına 2006 yılında konut sektöründeki yatırımıyla giriş yapan EMAAR, ilk yatırımı Toskana Vadisi’ni İstanbul Büyükçekmece Göl Vadisi’nde 1 milyon 700 bin m2’lik bir alanda inşaa etmektedir. Toskana Vadisi’nde tüm proje tamamlandığında 12 tipte toplam 524 konut bulunacaktır. Yaşamın başladığı Toskana Vadisi’nin birinci fazında 174 villa ve Dolce Vita Yaşam & Spor Kulübü, ikinci fazında Toskana Çarşısı ve yine eşsiz Toskana mimarisi ile tasarlanmış göl ve deniz manzaralı ikiz villalar ile bahçeli ve teraslı villa daireler bulunuyor.


Emaar Türkiye, yeni yatırımı olarak geliştirdiği İstanbul Çamlıca’daki, içerisinde 1000 adet rezidans, İstanbul’un en büyük alışveriş ve eğlence merkezi, 40 bin m2 ofis ve 5 yıldızlı The Address Hotel’in bulunacağı Emaar Square’i satışa sunuyor.


Emaar, Türkiye pazarında uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmayı hedefleyerek, yatırımlarına konutun yanı sıra turizm ve eğlence, alışveriş merkezi geliştirme, perakende ve ticari kiralama sektörlerinde devam ederek ürettiği tüm yaşam projelerinde mükemmelliği hedefliyor.



Ozan Balaban: MIPIM'de yabancıların ilgisini test ettik!
Ozan Balaban: Yabancılar Türkiye'ye akın etmiyor!
Ozan Balaban: Türkiye'de kalıcıyız, 25 yıllık hesaplar yapıyoruz!



Geri Dön