26 / 04 / 2024

Özbekistan inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde önemli potansiyele sahip!

Özbekistan inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde önemli potansiyele sahip!

Özbek-Türk İhracatı Geliştirme Merkezi Başkanı Serdar Keskin yaptığı açıklamada, Özbekistan'ın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.



Özbekistan'ın iş ve ticaret imkanları, gerçekleştirilen online toplantıda, Türk iş adamlarına tanıtıldı.

Özbek-Türk İhracatı Geliştirme Merkezi tarafından Taşkent Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin katılımıyla gerçekleştirilen online toplantıya, Taşkent Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz Türker, Özbek-Türk İhracatı Geliştirme Merkezi Başkanı Serdar Keskin, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özbek-Türk İhracatı Geliştirme Merkezi Başkanı Keskin, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin; tarım ve tarım ekipmanları, inşaat ve inşaat malzemeleri, tekstil, gıda, sağlık ve madencilik sektörlerinde önemli potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Keskin, ülkede iş yapmak isteyen Türk iş adamlarına gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç da Türkiye'nin 5 bölgesinden 40'a yakın iş adamının katılım gösterdiği toplantının amacının, Özbekistan'daki iş ve ticaret imkanları hakkında bilgi almak ve iş birliklerini geliştirmek olduğunu belirtti.

Nevaf Kılıç, yakın dönemde Özbekistan'a iş gezisi düzenlemek, ayrıca Mersin'de yapacakları 4.Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne Özbekistan'ın önemli şirketlerini davet etmek istediklerini de dile getirdi.

- "Özbekistan, büyük fırsatlar ve aynı zamanda risklere sahip"

Taşkent Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz Türker de mineral kaynaklar bakımından zengin bir ülke olan Özbekistan'ın altın, bakır ve uranyum rezervleri bakımından dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Son dönemlerde Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini belirten Türker, günümüzde ülkede 1.300 Türk sermayeli şirket bulunduğunu, Türk şirketlerinin tekstil, inşaat, tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.


Geri Dön