19 / 04 / 2024

Özbekistan'da inşaat malzemesi satan dükkanlar açılacak!

Özbekistan'da inşaat malzemesi satan dükkanlar açılacak!

Özbekistan'da hükûmet, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bazı işletmeler ve dükkanların yeniden açılması kararlaştırıldı.



Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 2 milyon 790 bine ulaştı. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerini sayısı ise 200 bin oldu.

T24'te yer alan habere göre;Dün Çin'de, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yeni can kaybı yaşanmadığı duyuruldu. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle yeni ölüm olmazken, 2'si yurt dışı kaynaklı 6 yeni vakaya ulaştı. Yurt içi kaynaklı vakaların 3'ü Heylongciang, biri de Guangdong eyaletinde tespit edildi.  Ülkede arka arkaya dokuz gündür yeni can kaybı kaydedilmedi. 
 
New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) antikor testi yapılan 3 bin kişinin yaklaşık yüzde 14'ünün enfekte olurken iyileştiğinin görüldüğünü ve eyalette 2,6 milyon kişiye virüs bulaşabileceği ortaya çıktı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını karşısında yaşanan gelişmeler şu şekilde:
Özbekistan'da hükûmet, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bazı işletmele ve dükkanların bugün tekrar açılmasına izin verdi. İlk aşamda sadece inşaat malzemesi, araba parçası ve tohum satan dükkanlar açıklacak. Kuru temizleme ve noter hizmetleri ile sigorta ve tarım makineleri yapan şirketlerin de bugün iş başı yapacağı ortaya çıktı.


Geri Dön