26 / 04 / 2024

Özdilek Holding AVM sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyor!

Özdilek Holding AVM sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyor!

Özdilek Holding, Bolu, Uşak ve Manisa/Turgutlu Alışveriş Merkezleri'nin açılmasıyla AVM sayısını 12'ye, ev tekstili mağaza sayısını da 70'e çıkarmayı planlıyor.



2014 yılında İstanbul Levent'te 250 milyon dolarlık yatırımla Özdilek Center'ı hayata geçiren Özdilek, özdilekPark İstanbul AVM ile 1 yılda 9 milyon ziyaretçiyi ağırladı, özdilek'in 2016 yılı sonu planlarında ise Bolu, Uşak ve Manisa-Turgutlu Alışveriş Merkezlerinin açılmasıyla AVM sayısını 12'ye, ev tekstili mağaza sayısını da 70'e çıkarmak var. 


2009 yılında Capital Brand Finance araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin marka değeri yüksek şirket olarak olarak seçilen Özdilek, 45 yıldır havlu, bornoz, ev tekstili üretimi, perakende ve turizm sektöründe hizmet veriyor. 1971 yılında iki adet dokuma tezgahı, 5 personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle havlunun ilk üretildiği yer olan Bursa'da Hüseyin Özdilek tarafından kurulan Özdilek, bugün sektöründe Türkiye'nin büyük şirketleri arasında yer alıyor. 2005 yılında kurduğu modern, tam entegre boya-baskı tesisleriyle de diğer ev tekstili ürünlerinin üretimine başlayan Özdilek; bugün yıllık 10 bin havlu üretimi ve günlük 40 ton pamuk ipliği üretimiyle Türkiye ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6'ncı büyük havlu üreticisi konumunda. Bu başarısını diğer alanlarda da sürdürmek isteyen Özdilek, 1983 yılında, Yalova yolu üzerindeki 400 metrekarelik bir alanda fabrika satış mağazası ve kafeterya açarak Bursa Alışveriş Merkezi'nin ilk adımları attı. 


YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK 

Özdilek, perakende sektöründe bugün itibariye Bursa, Geçit (Bursa), Yalova, Afyonkarahisar, Kocaeli, İzmir, Eskişehir, ÖzdilekPark Antalya ve ÖzdilekPark İstanbul 9 alışveriş merkezine; Bursa Kaplıkaya, Bursa Ataevler, Gemlik, İnegöl, Bursa Özlüce ve Gürsu olmak üzere 6 hipermarkete; Vialand AVM, Torium AVM ve Mail of İstanbul AVM olmak üzere 3 departman mağazaya sahip. Ayrıca 55'in üzerinde ev tekstili mağazasıyla hizmetlerine devam ediyor. 


2014 yılında İstanbul'un merkezi Levent'te 37 bin metrekare arsa üzerine inşaa edilen ve 32-33 katlı iki kuleden oluşan Özdilek Center'ı hayata geçiren Özdilek, 250 milyon dolarlık yatırıma imza attı. içerisinde Özdilek Park İstanbul AVM, Wyndham Grand İstanbul Levent Otel ve iş merkezi (River Plaza) bulunan center projesi eylül ayında 1'nci yılını kutladı. İstanbulluların uğrak yeri olan ÖzdilekPark İstanbul AVM 1 yılda 9 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 2016 yılı sonunda ise Bolu, Uşak ve Manisa Turgutlu Alışveriş Merkezleri'nin açılmasıyla AVM sayısını 12'ye, ev tekstili mağaza sayısını da 70'e çıkarmayı planlıyor. 


BAŞARILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Tüm üretim ve satış faaliyetlerini kalite standartlarından ödün vermeden gerçekleştiren Özdilek, perakende sektöründe 1998 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni alan ilk şirket. Tüketici bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2004 ve 2006 yıllarında T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma" ödülünü almaya hak kazandı. Dünyanın 48 ülkesinde faaliyet gösteren bağımsız bir marka değerlendirme kuruluşu olan Superbrands'ın seçimiyle 2005'te Türkiye'nin süper markaları arasına girdi. 2006-2007 döneminde gerçekleştirilen "Tüketici Memnuniyeti ve Eğilimlerini Belirleme Araştırmaları" sonucunda Özdilek; kalitesi, tüketici haklarına karşı duyarlılığı, sosyal sorumluluk anlayışı, tüketici gözünde saygınlığı ve güvenilirliğiyle Tüketiciyle Dost Altın Ödülleri Kapsamında "Tüketici Dostu Marka" ünvanını almaya layık görüldü. 2010 yılında da ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldı. Ayrıca İstanbul Sanayi Odası'nın (ISO) her yıl açıkladığı en büyük 500 özel şirket arasında yer alıyor. 


Capital Bursa


Geri Dön