18 / 04 / 2024

Özdilek, İstanbul’a 700 milyon dolarlık projeyle geldi!

Özdilek, İstanbul’a 700 milyon dolarlık projeyle geldi!

Özdilek’in 700 milyon dolar yatırım yaptığı Özdilek Park AVM, River Plaza ve Wyndham Grand otelinden oluşan karma projesi kapılarını açtı. Proje şirketin İstanbul’daki ilk yatırımı.




Özdilek’in ÖzdilekPark İstanbul AVM, River Plaza ve Wyndham Grand İstanbul Levent’ten oluşan karma projesi Özdilek Center, kapılarını açtı. Levent’te Kanyon ve Metrocity’nin ortasında hizmet veren proje; 140 mağazanın yer aldığı AVM ile 32 katlı otel ve 33 katlı bir plazadan oluşuyor. Özdilek’e ait hipermarket, mağaza ve sinema birimleri ile yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek olan projedeki diğer mağazalarda da yaklaşık 1.500 kişinin görev alacağı, otel ve iş merkezi ile birlikte düşünüldüğünde proje toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişiye direkt istihdam sağlıyor.  

 

10 milyon ziyaretçi

 

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “Bu proje arsa bedeliyle beraber 700 milyon dolara hayata geçti. AVM, otel ve ofislerde çalışanlarla birlikte istihdam sayısı 6 bini bulacak. Amacımız en iyi hizmeti sunmak. GYO olarak halka arz planımız var. Daha fazla alışveriş merkezi yatırımı yapmak istiyoruz. Yeni otel yatırımı da yapabiliriz. Bunun için Afyon’da uygun bir arsamız var. Konuta da soğuk bakmıyoruz” diye konuştu.

 

Proje kapsamında yıl içerisinde 10 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özdilek, şöyle  konuştu:

 

 “İstanbul’un en hareketli bölgelerinden biri olan Levent, iş ve yaşam merkezleriyle her gun binlerce kişiyi ağırlıyor. Burada yaşam hiç durmuyor ve ulaşım kolaylığıyla da özellikle iş insanlarının uğrak yerleri arasında yer alıyor. Şehrin kalbinde konumlandırdığımız proje, İstanbul’daki ilk projemiz. Projemizde;  389 odası ve birçok konferans-toplantı salonu ile  Wyndham Grand İstanbul Levent gibi İstanbul’un yerli-yabancı iş dünyasının yıldızı olacak bir otel bulunuyor. Ayrıca yaklaşık 3 bin beyaz yakalı çalışanı ağırlayacak en yeni teknolojilerle inşa edilen River Plaza yer alıyor. Projenin alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi olacak ÖzdilekPark İstanbul AVM; Türkiye’nin en seçkin 140 markası ile alışveriş ihtiyaçlarının karşılanacağı, çocuklar için eğlence alanı, farklı damak tatları için yiyecek-içecek bölümleri ve yeşil teraslarıyla misafirlerine doğanın tadını çıkaracağı yaşam alanı sunuyor.”

 

AVM’de 140 mağaza var

 

389 misafir odasıyla yerli-yabancı konuklarına en iyi hizmeti verecek olan Wyndham Grand İstanbul Levent, 1.200 kişiye kadar değişen kapasiteye sahip, çoğu gün ışığı alan 22 adet toplantı - balo salonları ve helikopter pistiyle organizasyonlara evsahipliği yapacak. Otelde Qualitas Spa&Wellness Center, açık ve kapalı havuzu, restoranlar ve gece kulübü de var. AVM ise toplam 40 bin metrekare kiralanabilir alan, 5 kat ve 140 adet mağazayla hizmet verecek. Türkiye’ye ilk kez giriş yapan ünlü İtalyan valiz markası Carpisa’nın yanı sıra Media Markt’ın da en büyük şubesi burada yer alacak. H&M, D&R, Derimod, İpekyol, Koton, Polo Garage, Roman, Vakko Butik, Mango, Mavi, Saat&Saat, Flormar, Watsons, Gratis, Atasay AVM’deki markalardan bazıları...


Vatan


Geri Dön