26 / 04 / 2024

Özgür Demirtaş açıkladı: Ekmek 10 lira olacak!

Özgür Demirtaş açıkladı: Ekmek 10 lira olacak!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 1.26 milyon takipçisinin bulunduğu Youtube kanalından yeni bir video yayınladı.



BDDK’nın 24 Haziran 2022 tarihli kararını YouTube kanalında yorumlayan Özgür emirtaş, “900 bin küsur  dolar ve üzeri Döviz bulunduran şirketlere kredi verilmeyeceğini ifade etti. Bilançosundaki döviz miktarı 15 milyon lirayı aşan şirketler şayet döviz mevcutları aktiflerinin veya yıllık gelirlerinin yüzde 10’undan fazla olursa bankalardan nakit Türk Lirası ticari kredi kullanamayacak. Bu karar çok ciddi sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Demirtaşın yayınından öne çıkan başlıklar şu şekilde

“BDDK’nın aldığı kararlar şirketleri ilgilendiren kararlar olsa dahi kişileri de ilgilendiriyor. İnanması güç bir döneme girdik diye düşünüyorum.

BDDK son kararında,  ‘Ey Türkiye’deki şirketler, hesabınızda şayet 900 bin dolardan fazla dolar varsa, o zaman ben size kredi verilmesini yasaklıyorum’ dedi. Bu şu demek, 900 bin dolardan fazla döviz tutmayın bozacaksınız, demektir bu. Bu kararın çok büyük bir artısı yok, baştan aşağı eksi…

Özgür Demirtaş açıkladı: Ekmek 10 lira olacak!

Şirketler rutin faaliyetlerini yürütmek için krediye ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla pek çoğu şirketi bağlıyor bu olay. Miktar da orta ölçekli şirketler için oldukça düşük

O kadar kolay değil

Siz diyeceksiniz ki, “Hocam bu iyi bir şey değil mi, şirketler dövizi bozsun, dolar düşsün…” Ah benim canım kardeşim o kadar kolay oluyor olsaydı… Yüzlerce devlet var, döviz sıkıntısı yaşayan her devlet bunun gibi bir yasa geçirirdi ve tüm problemler çözülürdü. Ondan sonra da Mars’a insanlı araç indirirdi. Bu işler öyle yürümüyor. O kadar basit olsaydı binlerce sayfalık ekonomi kitapları yazılmazdı arkadaşlar.

Keşke Haklı Çıkmasaydım
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön