25 / 04 / 2024

Özgür Demirtaş'ın dolar kuru ile ilgili açıklaması herkesi şaşırttı!

Özgür Demirtaş'ın dolar kuru ile ilgili açıklaması herkesi şaşırttı!

Finans dehası Özgür Demirtaş'ın, yaptığı açıklamalar devamlı gündeme geliyor. Güncel dolar kuru ile alakalı açıklama yapan Özgür Demirtaş'ın yaptığı açıklama gündem oldu. Demirtaş, ''Bankalarda gördüklerinizi unutun, Hükümet İKİLİ kur oluşturdu ülkede'' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı



11 Mayıs'ta dolar kuru serbest piyasada 19,57 TL'ye erişti. Dolardaki çıkışın akabinden Profesör Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Döviz alımları bankalardan, Kapalıçarşı'dan ve serbest piyasadan yapılıyor. 'Bankada gördüklerinizi unutun' diyen Özgür Demirtaş serbest piyasa kurunu açıkladı.

11 Mayıs'ta yüzde 0.14 kıymet elde eden dolar serbest piyasada 19,5651 TL'den alınıyor ve 19,5897 TL'den satılıyor.

Euro ise 11 Mayıs'ta yüzde 0.24 kıymet yitimiyle 21,3876 TL'den alınıyor ve 21,3962 TL'den veriliyor.

Dolar ve Euro ücretlerini paylaşan Özgür Demirtaş, "Kapalıçarşı kuru 21.23 Bankalarda gördüklerinizi unutun. Gerçek SERBEST Piyasa kuru bu: Hükümet İKİLİ kur oluşturdu ülkede…" diye yazdı. kullanılmasını teşvik eder.

Özgür Demirtaş ın dolar kuru ile ilgili açıklaması herkesi şaşırttı!

Serbest piyasa ekonomisinde rekabet önemli bir faktördür. Rekabet, farklı işletmelerin aynı veya benzer ürünleri veya hizmetleri sunarak tüketici talebini karşılamaya çalışmasıdır. Rekabet, fiyatların düşmesine, kalitenin artmasına ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunur.

Serbest piyasa ekonomisinde, bireyler ve işletmeler kâr amacı güderler. Kâr elde etmek, üretim ve hizmet sunumunu teşvik eder ve ekonomik büyümeyi destekler. Ancak serbest piyasa sisteminde kaynak dağılımında bazı eşitsizlikler ve pazar hataları da olabilir. Bu nedenle, devlet genellikle piyasaların işleyişini düzenlemek, adaleti sağlamak ve kamu yararını korumak için düzenleyici ve denetleyici bir rol üstlenir.

Özgür Demirtaş'ın dolar kuru ile ilgili açıklaması herkesi şaşırttı!


Geri Dön