25 / 04 / 2024

Özgür Demirtaş’ın bu tahmini herkesi korkuttu: ‘Tekrar kesilecek!’

Özgür Demirtaş’ın bu tahmini herkesi korkuttu: ‘Tekrar kesilecek!’

Özellikle sosyal medyada oldukça popüler olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan korkutan bir tahmin geldi. Twitter hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Demirtaş kredi kartlarında kesilen nakit avans uygulamasının yeniden işleme alınacağını öne sürdü.



Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından kredi kartlarındaki nakit avansa yönelik bir tahminde bulundu. 

Prof. Dr. Demirtaş yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Kredi Kartlarında nakit avans kesilmişti. Herkes ayağa kalktı, geri adım atıldı. Yazın kenara: Yakın gelecekte yeniden kesilecek. Tahminim gerçekleşince bu tweet’imi anımsatırsınız…”

Özgür Demirtaş’ın bu tahmini herkesi korkuttu: ‘Tekrar kesilecek!’

NE OLMUŞTU?

İkinci tur seçimlerine sayılı günler kala bir taraftan dövizdeki yükseliş önlemeye, diğer yandan da düşük faizi devam ettirmeye çalışan ekonomi yönetimi piyasayı karıştırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, (TCMB) döviz talebini artırdığı endişesiyle ucuz faizli nakit avansı kısıtlamak için getirdiği uygulamadan insanların tepkisi üzerine geri adım atmasına karşın bankalar taksitli avansı tümüyle kaldırdı. Nakit avansa ise 5-10 bin lira arasında sınırlama geldi. Daha sonra tüketim için değil borcunu borçla ödeyen vatandaşın da bu durumdan olumsuz etkilenmesi üzerine Merkez Bankası kararı iptal ettiğini bankalara gönderdiği yazı ile iletti.

İşte diğer detaylar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön