16 / 04 / 2024

Özgür Peker: İzmir'e 10 milyar TL yatıracağız!

Özgür Peker: İzmir'e 10 milyar TL yatıracağız!

Pekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Peker, "Yüksek potansiyeline inandığımız İzmir’e önümüzdeki 10 yıl boyunca 10 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz.” dedi...



Pekerler Grubu’nun temelleri Bitlis’te 1957 yılında, Hasan Peker tarafından atıldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde okullar, köprüler ve çeşitli sanat yapıları inşa eden grup, asıl büyümesini 1990’lı yıllarda Milli Savunma Bakanlığı’nın projelerini hayata geçirmesiyle yaşadı. 1998 yılında GATA Kardiyoloji Hastanesi’nin yapımı sonrasında da 35 hastanenin daha inşasını tamamladı.

Son 20 yılda hayata geçirdikleri projelerin toplam yatırım hacminin 6 milyar 800 milyon TL olduğunu belirten Pekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Peker, devam eden projelerinin toplam hacminin de 3 milyar 500 milyon TL olduğunu açıklıyor.

Özgür Peker’e göre Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde inşaat sektöründe daralma olması söz konusu değil. Geçtiğimiz yıl sektörün yüzde 8,9 büyüdüğünü hatırlatan Peker, kendilerinin de grup olarak yüzde 40 büyüdüklerini ifade ediyor. Peker’in ajandasında önümüzdeki dönemde de büyüme var. Yine kamu ihalelerine girerek taahhüt sektöründeki faaliyetlerine devam edeceklerini söylüyor. “Fakat 2018 ve sonraki dönemde konut sektörünün de iddialı oyuncularından biri olmak istiyoruz. Özellikle deprem riskinin daha yüksek olduğu bölgelerdeki kentlerde gelişim ve dönüşüme olan ihtiyaç, bizi konut alanında harekete geçmeye yöneltti. Büyüme ve gelişmede yeni odağımız konut olacak” diye konuşuyor.

Grup konut sektöründeki ilk projesini bu yıl İzmir’de çalışmalarına başladığı 2,2 milyar TL yatırım bütçeli Alsancak ile gerçekleştirdi. Tüm İzmirlilere açık bir tabiat parkının bulunduğu, yeme içme ve alışveriş mağazalarının yer aldığı projenin bölgede bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük inşaat projesi olduğunu belirten Peker, önümüzdeki yıllarda da projelerinin odağına İzmir’i koymakta kararlı. Özellikle 2019’da  İzmir  Otoyolu’nun tamamlanmasıyla İzmir-İstanbul arasındaki mesafenin 3 saate ineceğinin altını çiziyor, kendi büyüme planlarını şöyle paylaşıyor:

“İzmir, sadece İzmirlilerin değil İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden insanın gelip yerleştiği ya da yılın belirli bir bölümünü geçirdiği bir şehir haline dönüşecek. Biz de yüksek potansiyeline inandığımız İzmir’e önümüzdeki 10 yıl boyunca 10 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz.”

“MAKET YAPIYORUM”

1981 yılında Bitlis Tatvan’da doğan Özgür Peker, Ankara’da büyüdü. Lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Newport Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yükseköğrenimine devam etti. Grupta en alt kademede göreve başlayıp 2017’de de yönetim kurulu başkanlığına geldiğini belirten Peker, sabahları çok erken güne başladığını bazı günler 18 saat çalıştığını söylüyor. İş dışı rutinini de şöyle anlatıyor; “Düzenli spor yapıyorum. Çocuklarımla vakit geçirmek de benim için keyifli anlar. Beraber maket yapıyor, legolardan yeni bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”


Geri Dön