19 / 04 / 2024

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konut için destek istedi!

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konut için destek istedi!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için TOKİ'den teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.



Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ın, 31 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihlerinde Lahor'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, beraberindeki heyetle  TOKİ  projelerini görmek, teknik ve uygulama konusunda destek almak için Türkiye'ye geldi.


Bakan Malik ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Ankara'da yürüttüğü Kuzey  Ankara  projesi ile İstanbul'da yürüttüğü Kayabaşı Projesi'ni gezerek bilgi aldı. Projeleri yerinde gören Malik, TOKİ'nin modelini öğrenmek istediklerini söyledi.

Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Malik, şöyle konuştu:


"TOKİ'nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4,5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 bin konut yapmak istiyoruz. Lahor'da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir."


TOKİ uygulamaları yurtdışına aktarılıyor


Kardeş ülke Pakistan ile TOKİ arasında işbirliği sürecinin devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı Turan ise "Özellikle alt gelir grubuna yönelik ürettiğimiz konut modelimizi öğrenmek istiyorlar" dedi.


İdarenin planlama prosedürü, finans modeli, kentsel dönüşüm modeli ve projeler, uygulama prosedürü, inşaat izleme ve yapım süreci, toplumsal yönlerin araştırılması ve yasal çerçeve konularında bilgi aktardıklarını belirten Turan, şunları kaydetti:


"Özellikle gelişmekte olan Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkelerin TOKİ'yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. Konut üretimindeki tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıyoruz."


TOKİ'nin ciddi bir "knowhow"a (üretim yöntemleri ya da teknolojisinin bir başka firmaya satılması veya kiralanması) sahip olduğuna vurgu yapan Turan, "2 yıl içinde Pencap'ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda teknik ve uygulama konusunda tecrübelerimizi paylaştık" diye konuştu.


AA



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Pakistan, Türkiye'den yapımı planlanan konutlar için destek talep etti. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ın, Pakistan'ın Lahor kentine gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, beraberindeki heyetle Türkiye'ye geldi. TOKİ'nin kendilerini etkilediğini dile getiren Malik, "Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4.5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 bin konut yapmak istiyoruz" dedi. 


Sabah



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı!



Pakistan Pencap Hükümeti Bakanı Malik, "4,5 milyon konut açığımız var. Teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir" dedi.


TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın, Lahor'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, projelerini görmek, teknik ve uygulama konusunda destek almak için Türkiye'ye geldi. Bakan Malik ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Ankara'da yürüttüğü Kuzey Ankara projesi ile İstanbul'da yürüttüğü Kayabaşı Projesi'ni gezerek bilgi aldı. Projeleri yerinde gören Malik, TOKİ'nin modelini öğrenmek istediklerini söyledi. TOKİ Başkanı Turan, “Özellikle gelişmekte olan Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkelerin TOKİ'yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. Konut tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıyoruz" dedi.


Akşam




Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı!



TOKİ, Pakistan Pencap Hükümeti’ne 4,5 milyon konut inşasında destek verecek. Ankara'yı ziyaret eden Pencap Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Bakanı Aslam Malik, TOKİ Başkanı Ergün Turan’dan finans modeli ve projeler konusunda yardım sözü aldıklarını söyledi.


Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ın, 31 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihlerinde Lahor'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Pakistanlı Bakan Malik, TOKİ projelerini görmek, teknik ve uygulama desteği almak için Türkiye'ye geldi. Bakan Malik ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Ankara'da yürüttüğü Kuzey Ankara projesi ile İstanbul'da yürüttüğü Kayabaşı Projesi'ni gezerek, TOKİ'nin modelini öğrenmek istediklerini söyledi.


Yeni Şafak




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Pakistan, dar gelirli vatandaşlara ürettiği konutlarla marka olan TOKİ'den teknik destek istedi. TOKİ, Pakistan'ın yapmayı planladığı 4.5 milyon yeni konut inşası için tecrübe paylaşımında bulunacak. 


Pakistan Pencap Hükümeti Konut , Kentsel Celişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4.5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi. Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Malik "TOKİ'nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4.5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 bin konut yapmak istiyoruz. Lahor'da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir." diye konuştu. Kardeş ülke Pakistan ile TOKİ arasında işbirliği sürecinin devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise "Pakistanlılar, özellikle alt gelir grubuna yönelik ürettiğimiz konut modelimizi öğrenmek istiyorlar" dedi. 


ARANAN MARKA 


İdarenin planlama prosedürü, finans modeli, kentsel dönüşüm modeli ve projeler, uygulama prosedürü, inşaat izleme ve yapım süreci, toplumsal yönlerin araştırılması ve yasal çerçeve konularında bilgi aktardıklarını belirten Turan şunları kaydetti "Özellikle gelişmekte olan Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkelerin TOKİ'yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. 

Konut üretimindeki tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıyoruz." Turan, 2 yıl içinde Pencap'ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda teknik ve uygulama tecrübelerini Pakistan'la paylaşacağını söyledi. 



Star


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı;


Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4.5 milyon konut inşası için TOKİ'den teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2 yıl içinde Pencap'ta gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda tecrübelerini paylaştıklarını söyledi.



Takvim 





Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Pakistan Pencap Hükümeti Bakanı Malik,"TOKİ'nin başarısı bizi etkiledi. 4,5 milyon konut açığımız var. Lahor'da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecek" derken TOKİ Başkanı Turan, konut üretimindeki tecrübe ve uygulamaları yurtdışıyla da paylaştıklarını söyledi.

 

Pakistan Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslanı Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4.5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turanın, 31 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihlerinde Lahora gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslanı Malik, TOKİ projelerini görmek, teknik ve uygulama konusunda destek almak için Türkiye'ye geldi. 


KAYABAŞI'NI GEZDİ 


Bakan Malik ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Ankarada yürüttüğü Kuzey Ankara projesi ile İstanbul'da yürüttüğü Kayabaşı Projesini gezerek bilgi aldı. Projeleri yerinde gören Pakistanlı Bakan Tanveer Aslanı Malik, TOKİ'nin modelini öğrenmek istediklerini söyledi. Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Aslam Malik, "TOKİ'nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 

4,5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 biıı konut yapmak istiyoruz. Lahorda gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecek" ifadelerini kullandı. Kardeş ülke Pakistan ile TOKİ arasında işbirliği sürecinin devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı M. ErgünTuran ziyarette yaptığı konuşmada, "Özellikle alt gelir grubuna yönelik ürettiğimiz konut modelimizi öğrenmek istiyorlar" dedi. 


TOKİ DÜNYAYA YAYILIYOR 


İdarenin planlama prosedürü, finans modeli, kentsel dönüşüm modeli ve projeler, uygulama prosedürü, inşaat izleme ve yapım süreci, toplumsal yönlerin araştırılması ve yasal çerçeve konularında bilgi aktardıklarını ve taleplere cevap vermeye çalıştıklarını belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Özellikle gelişmekte olan Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkelerin TOKİ'yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. Konut üretimindeki tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıvoruz." 


PENCAP'TA 50 BİN KONUT ÜRETİLECEK 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Pakistan'a ilgilerinin arttığını dile getirerek, "2 yal içinde Pencap'ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda teknik ve uygulama konusunda tecrübelerimizi paylaştık" dedi. 



Yeni Akit


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;


Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan’a yapılması planlanan 4.5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi. Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Malik “TOKİ’nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4.5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 bin konut yapmak istiyoruz. Lahor’da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir.” diye konuştu. Kardeş ülke Pakistan ile TOKİ arasında işbirliği sürecinin devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise “Pakistanlılar, özellikle alt gelir grubuna yönelik ürettiğimiz konut modelimizi öğrenmek istiyorlar” dedi. 


Aranan marka

İdarenin planlama prosedürü, finans modeli, kentsel dönüşüm modeli ve projeler, uygulama prosedürü, inşaat izleme ve yapım süreci, toplumsal yönlerin araştırılması ve yasal çerçeve konularında bilgi aktardıklarını belirten Turan şunları kaydetti “Özellikle gelişmekte olan Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkelerin TOKİ’yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. Konut üretimindeki tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıyoruz.” Turan, 2 yıl içinde Pencap’ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda teknik ve uygulama tecrübelerini Pakistan’la paylaşacağını söyledi.


Hürses 


Geri Dön