24 / 04 / 2024

Pakistan’daki kutsal emanetler korunuyor!

Pakistan’daki kutsal emanetler korunuyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Pakistan’ın Lahor Şehrindeki Kutsal Emanetlerin daha iyi koşullarda sergilenmesi için çalışma başlattı. Eyalet Başbakanı Şerif, TİKA’ya ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.



TİKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığından uzmanlardan oluşan teknik heyet, Lahor’daki Bahşahi Camiinde sergilenen Hazreti Muhammed, Hazreti Ali ve Hazreti Fatima’ya ait kutsal emanetlerin restorasyonu ve modern tekniklerle korunup sergilenmesi için ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirdi.


Pencap Hükümeti Evkaf Bakanlığının talebi olan kutsal emanetlerin ömrünü uzatacak koruma işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve daha uygun ve estetik bir galeride sergilenmesi işi önümüzdeki aylarda TİKA tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanıyor. Badşahi Camiinde sergilenen kutsal emanetler arasında Peygamber Efendimize ait sarık, sandalet ve asa da yer alıyor.


Kutsal Emanetlerin Korunması Projesinde gelinen nokta ve sıradaki işlemler TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş tarafından Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif’e de arz edildi. Eyalet Başbakanı Şerif, projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek, TİKA’ya ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.


TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, Pencap Hükümeti tarafından hazır-giyim mesleki eğitim merkezi olarak kullanılması planlanan yakın zamanda inşası bitecek binayı da ziyaret etti. Söz konusu ziyarette Pencap Hükümeti Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü, söz konusu binanın tefrişi ve uygulanacak müfredat konusunda Türkiye’nin birikimlerinden faydalanmak istediğini bildirdi.


TOKİ Haber 


Geri Dön