23 / 04 / 2024

Pakpen, 2015'e kadar her yıl çift haneli büyüme hedefliyor!

Pakpen, 2015'e kadar her yıl çift haneli büyüme hedefliyor!

Yapacakları 20 milyon TL yatırım ile 2015 yılına kadar kontrollü bir büyüme öngördüklerinin altını çizen Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, "2015 yılına kadar her yıl ortalama çift haneli büyüme hedefimiz var" diye konuştu...



PVC profil, yalıtım malzemeleri ile altyapı ve bina tesisat boruları olmak üzere üç farklı ürün gamında malzeme üreten Pakpen, PakBoard markasıyla XPS ve EPS ısı yalıtım levhalarının ve Paksiding markası ile de vinil dış cephe kaplama sistemleri yapıyor. 

Son sekiz yılda toplam 250 milyon TL'lik yatırım yaptıklarım açıklayan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, 2013 yılında 20 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve 2015'e kadar her yıl ortalama çift haneli büyüme hedeflediklerini ifade etti. Firma olarak büyüme çizgilerini gerek Türkiye'nin gerekse yapı sektörünün büyümesine paralel olarak istikrarlı bir şeküde sürdürmeyi planladıklarını dile getiren Tuza, "Yapı sektörünün yıllık ortalama yüzde 9 ile 10 arasında büyüdüğü bu ortamda, yaptığımız yatırımlarla 2015 yılma kadar her yıl çift haneli büyüme öngörüyoruz. Mevcut durumumuz, 11 yılda gösterdiğimiz 27 kat büyüme oranımız ve kapasitemiz bu hedefi gerçekleştirmek için müsait durumda" dedi. 

Dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye etkisinden kaynaklanan büyüme hızındaki yavaşlamaya rağmen 2012 yılı hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarına değinen Tuza, İSO'nun 2011 yılı verilerine göre Türkiye'nin 500 Büyük Firması sıralamasında 226'ncı sıraya yükseldiklerini söyledi. 2012 yılında yaptıkları 20 milyon TL yatırımla cirolarını toplam 413 milyon TL'ye çıkarttıklarını aktaran Mehmet Tuza, şunları söyledi: "2013 yılının ilk altı ayı beklentilerimize ulaşabildiğimiz dönem oldu. Özellikle altyapı, yalıtım ve kapı alanında büyüdük. 2012 yılının ilk altı ayı üe kıyasladığımızda yaklaşık olarak yüzde 12'lik bir büyüme elde ettiğimizi söyleyebilirim. Dış ticaretimiz de paralel bir büyüme sağlayarak 2013 yılının ilk altı ayında ihracatımız 15 milyon euro'yu aştı. Yalıtım sektörünün gelişmesine bağlı olarak EPS satışları yüzde 37, XPS satışları yüzde 5 oranında büyümeye devam etti. Tabi bu büyümelerin bir sonucu olarak Pakpen ailesinin de sayısı artıyor. Bugün çalışan sayımız yüzde 17.91 artarak 757 kişiye ulaştı." Grup şirketlerinden Pakpen Dış Ticaret aracılığıyla başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50'ye yalan ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinden söz eden Tuza, "Hedeflerimiz arasında ihracatımızı artırmak önemli bir yer tutuyor. Ağır"50'ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. 

Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Rusya. 

Türk cumhuriyetleri gibi pazarlarda daha da büyümeyi hedefliyoruz." lıklı olarak Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya ve Bulgaristan üe daha yoğun bir ticari ilişki içindeyiz. Bu kapsamda Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Rusya, Türk cumhuriyetleri gibi pazarlarda daha da büyümeyi hedefliyoruz" dedi. 

Yenileme üzerine yatırımlar yapacak Pakpen'in teknolojik gelişmeleri takip eden bir firma olarak kapıda, yalıtımda ve alt yapı borularında yenüeme üzerine yatırımlar yapmayı planladıklarını bildiren Tuza, "2012'de PakBoard markasma bir dizi yatırım gerçekleştirdik. Yeni makine yatırımıyla birlikte altyapı sistemlerini, kazan, akümülatörler, buhar ve süo sistemlerini yenüedik. EPS hattındaki yeni yatırımla, EPS üretiminde ön şişirme denüen ilk aşamada bir makine yatınım, enjeksiyon board adı verilen board üretimi için yeni bir makine yatırımı ile ısı yalıtımında mantolama vb. uygulamalarda kullanılmak üzere tel kesme hattı adı verilen bir hat yatırımı gerçekleştirdik" dedi. 

PakBoard XPS Isı Yalıtım Levhası'nın Türkiye'de karbondioksit gazlı üretilen 'Ekolojik Isı Yalıtım Levhası' olma özelliğine sahip ilk ürünlerden olduğuna işaret eden Tuza, bu özellik sayesinde ozon tabakası korunurken greenhouse etkisiyle de çevre emisyonu sağlanarak kirliliğin önlendiğini savundu. 

United Nations Environment Programme (UNEP) tarafından hazırlanan rapora göre, dünyadaki toplam eneıji tüketiminin üçte birinden fazlasının binalarda tüketildiğinin belirtildiğini anımsatan Tuza, "Önümüzdeki dönemde yapı sektörü bakımından enerji verimliliği yüksek ve buna karşm karbondioksit salımı düşük binalar önem kazanacak. AB tarafından hazırlanan 'Binalarda Enerji Verimliliği Yönetmeliği'ne göre 2020 yılından itibaren yapılacak tüm binalara 'neredeyse sıfır enerji' esasına göre yapılması zorunluluğu getirilecek" diye konuştu. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön