25 / 04 / 2024

Pakpen geri dönüşümlü kapı üretimine başladı!

Pakpen geri dönüşümlü kapı üretimine başladı!

Son dönemde Ar-Ge çalışmalarında çevreci ürünlere odaklandıklarını belirten Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, yeni yatırımlarıyla kompozit kapı üretiminde organik fiber katkılı plastikleri kullanmaya başladıklarını kaydetti.



Tüm materyalleri geri dönüştürülebilir plastikten üretilen bir kapı ortaya çıkardıklarının altını çizen Tuza, "Kompozit kapıların üretiminde kağıt dolgular, ahşap ve MDF kullanılıyor. Bizim ürettiğimiz kompozit kapıda ise kullanılan tüm materyaller, geri dönüştürülebilir plastikten oluşuyor. İçinde kullanılan PVC plaka, XPS, bio fiber kasa ve seren gibi materyaller, ayrı bir işlemden geçirilerek tekrar ürün haline getirilebiliyor" dedi. 




Kapı ve pencere sektöründe Pakpen markasıyla PVC kapı-pencere, panjur ve kepenk sistemleri.. Pakdoor markasıyla dekoratif dış kapı ve iç kompozit kapı sistemlerinin üretimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Mehmet Tuza, Pakdoor PVC kompozit iç kapı sistemlerinin alanında Avrupa'da sayılı tesisler arasında yer alan fabrikalarında robotik sistemler desteğiyle otomatik olarak üretildiğini ifade etti. ArGe çalışmalarıyla ürünlerini günün trendlerine göre yenileyebilen esnek bir üretim kabiliyetine sahip olduklarına değinen Tuza, "Pakdoor iç kompozit kapılar su ve neme karşı dayanıklılık, ses ve ısı yalıtımı özellikleriyle fark oluşturuyor.Aynı zamanda doğayı ve çevreyi koruma adına kullanılan hammadde ve yardımcı malzemeler, darbeye, çizilmeye, kırılmaya karşı dayanıklılık, hızlı ve kolay montaj özellikleriyle de öne çıkıyor" diye konuştu. 



Güney Amerika'da pazar payını artırmayı planlıyor

Üretimini yaptıkları Optimal, Global, Oval, Sürme, Royal ve İdeal serileri pencereleriyle her mevsim ve iklim koşullarına uygun seçenekler sunduklarına dikkat çeken Mehmet Tuza, ayrıca yüksek ısı yalıtımı özellikli pencereleriyle de müşterilerine yüzde 40 enerji tasarrufu sağladıklarını öne sürdü. Tuza, bunun yanında soğuğu ve sıcağı dışarıda tutması, renklerinin solmaması, kolay temizlenebilmesi ve ses izolasyonu özellikleri ile de öne çıkan pencerelerinin AB normlarında CE belgeli üretildiğinin altını çizdi. Pakpen'in başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 50 ülkeye ihracat yaptığım dile getiren Tuza, şöyle devam etti: "Komşu ve yakın coğrafyamızdaki ülkelerle de güçlü ilişkilerimiz var. Gürcistan ve Azerbaycan, Irak ve Afrika'da önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri de hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Yer aldığımız pazarlara ülkeler açısından baküdığında ise ağırlıkla Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya'nın yanı sıra Türkmenistan, Fransa, Irak, Libya, Sahra Ülkeleri, Romanya, Bulgaristan ve İsveç'i sayabiliriz." Bunun yanı sıra faaliyetlerini ve pazar payını artırmayı planladıkları ülkelerin bulunduğuna dikkat çeken Tuza, Güney Amerika ülkelerinin bu pazarlar arasında yer aldığını belirterek, "Bu coğrafya, sektörümüz açısından fırsatlar sunan bir pazar. Söz konusu ülkelerdeki faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemde artırmayı planlıyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte Körfez ülkeleri de pazar payını artırmak için odaklanacağımız ülkeler olacak" açıklamasını yaptı. 




Ayrıca, yeni ürün ve üretim teknolojisi konuları odaklı çalışmalarınabu yıl da devam edeceklerini vurgulayan Tuza, şirketlerinin rekabetçi pazar koşullarında öne çıkabilmesi adına maliyet düşürme ve üretim verimliliği konularına odaklanmayı hedeflediklerini söyledi. Şirketlerinin başarılı bir yılı geride bıraktığını değerlendirmesinde bulunan Mehmet Tuza, 2014 yılının bayi ve çalışanlarına odaklandıkları ve uzun süren Ar-Ge çalışmalarının karşılığını almaya başladıkları bir yıl olduğunu kaydetti. 



"Dünyada doğal kaynaklar hızla tükeniyor ve çevre dostu ürünlerin önemi giderek artıyor. Firmamızda son dönemde Ar-Ge çalışmalarımızda çevreci ürünlere odaklandık" diyen Tuza, Ar-Ge çalışmalarıyla çevre dostu, hijyenik, sağlam ve dayanıklı birçok yeni ürünü inşaat malzemeleri sektörüne kazandırdıklarını söyledi. Ar-Ge'yi, sürdürülebilir büyümenin lokomotifi olarak gördüklerini anlatan Mehmet Tuza, "Ar-Ge departmanımızda temel faaliyet alanımız, Pakpen'in bilimsel ve teknik birikimini artırmak ve sektöre yenilikçi, kaliteli ürünler kazandırmak. Oluşturduğumuz proje grupları ile ürün geliştirme ve maliyet düşürme çalışmaları yapıyoruz" dedi.



Dünya Bölge


Geri Dön