24 / 04 / 2024

Pames, bu yıl 65 mağaza açacak!

Pames, bu yıl 65 mağaza açacak!

Bünyesinde Arow ve M.P. gibi markaları bulunduran Pames, 2010'u atılım yılı ilan etti



Şirketin yönetim kurulu başkanı Kazım Sağın, bu sene 65 yeni mağaza açacaklarını duyurdu. Böylece şirketin 35 olan mağaza sayısı 100'e ulaşacak. Yeni yatırımlarda İstanbul'a torpil geçilmeyeceğini ve Anadolu'nun her yanına yayacaklarını vurgulayan Sağın, 65 yeni mağaza için yer bulma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'nin geneline yayılacak yeni mağazalarda 350'ye yakın genç istihdam edilecek.

Kriz ortamında yatırım yapması konusunda ise Sağın, "Krizler beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü ne bankalarla çalışıyorum ne de faizle aram var. Ne yapıyorsam nakitle yapıyorum. Benim 2009 formülüm de buydu." diye konuştu. Pames Yönetim Kurulu Başkanı, kriz yılı 2009'da 10 olan mağaza sayısını 35'e yükseltmelerinde, sadece mağaza çalışan istihdamını yüzde 250 artırmalarında ve ciroda yüzde 21 büyümelerinde bu formülün etkili olduğunu vurguladı. "Cirodaki büyümemiz ayakkabı sektörünün genel olarak yüzde 25-30 küçüldüğü dikkate alınırsa yüzde 55 artış gösterdi." diyen Sağın'ın uyguladığı formülde 2 bin 100 bayiye faizsiz kredi vermek de var. İsteyen her bayiye 4 aylığına 5 bin liraya kadar kredi açtıklarını belirten Sağın, bu sayede Pames'le çalışanların da avantaj elde ettiklerini söyledi. 2010'u yükseliş yılı ilan etmelerinde Türkiye ekonomisinin de etkili olduğunu vurgulayan Sağın, "Rekabette verimliliği Turgut Özal ile birlikte anladık. Şu an Türkiye ekonomisinin iyileştiğini satışlarımızdan hissedebiliyorum. Ayrıca biz bugün IMF'yi dışlayabildiysek adımlarımızı bugüne değin doğru atmışız demektir. Yani artık dereyi geçtik." dedi.

Kazım Sağın, ihracattaki zorlukların başında, uluslararası oyuncuların fason üretici olmaya zorlaması olduğunu kaydetti. "Ürün değil marka ihraç edeceğiz. Böylece her yıl yüzde 10 şeklinde gerçekleşen büyümemizi katlanarak artırmaya başlayacağız." diyen Sağın, gelecek birkaç yıl içinde Almanya ve Hollanda'ya ihracata başlayacaklarını söyledi. Şirket bünyesinde yüzde yüz ihracat odaklı çalışan bir çorap fabrikası da bulunuyor. Bu fabrikadan yıllık 13 milyon Euro gelir elde ediliyor. Türkiye'nin metrekare bazında en büyük ayakkabı üreticisi Pames'in üretim ve yan sanayi bandında da 1.100 kişi çalışıyor. Şirketn 2010 ciro hedefi 300 milyon lira.
Arif Bayraktar / Zaman


Geri Dön