19 / 04 / 2024

Pamukkale Kurtluca'da ihtiyaç sahibi iki aileye prefabrik ev yapıldı!

Pamukkale Kurtluca'da ihtiyaç sahibi iki aileye prefabrik ev yapıldı!

Pamukkale Belediyesi ile Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kurtluca Mahallesinde evleri yıkılmak üzere olan ihtiyaç sahibi iki ailenin yüzünü birlikte yeniden modern prefabrik evler yaparak güldürdü.



Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Kaymakam Veysel Beyru, aileleri ziyaret ederek mutluluklarına ortak oldu.

 Pamukkale İlçesi Kurtluca Mahallesi’nde evleri eski toprak yapı olan, yıkılma tehlikesi bulunan iki ihtiyaç sahibi ailenin elinden Pamukkale Belediyesi ile Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tuttu. Yalnız yaşayan 90 yaşındaki Mustafa Görü, çok eski kerpiç bir evde yaşamını devam ettirmeye çalışıyordu. Sağlıklı bir ortam sunmayan ev, yıkılma tehlikesi ile de karşı karşıyaydı. Yine aynı mahalle de eşiyle birlikte kerpiç bir evde yaşayan 72 yaşındaki Ali Demir’de aynı sıkıntıyı yaşıyordu. İhtiyaç sahibi iki ailenin yüzünü iki kurum ortak bir çalışmayla yeniden modern prefabrik evler yaparak güldürdü. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Kaymakam Veysel Beyru, aileleri ziyaret ederek mutluluklarına ortak oldu.


90 YILLIK ÇINARI MUTLU ETTİLER

Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru ilk ziyareti, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 90 yaşındaki Mustafa Görü’ye yaparak, yeni evinde güle güle oturmalarını diledi. Yaşlılıktan kaynaklı olarak kulağı çok az duyan Mustafa dede, Başkan Gürlesin ve Beyru’ya, ziyaretlerinden dolayı mutluluğunu ifade etti. 90 yıllık çınar, “Allah devletimize güç versin. Benimde elimden tutarak yeni bir ev sağladınız. Allah sizden razı olsun” diyerek dileklerini iletti. Mustafa dede, anılarını da paylaştığı sohbet ortamında neşesiyle, mutluluğu ile ortama adeta renk kattı. Kaymakam Beyru ve Başkan Gürlesin, yeni bir ev sahibi olan eşi ağır engelli Ali Demir’inde taşındığı yeni prefabrik evde incelemelerde bulundu.


İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, yeni evlerine kavuşan ailelerin güler yüzünü görmenin kendilerine oldukça mutlu ettiğini belirterek, “Devletimizin şefkatli eliyle, her zaman ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanındayız. Vatandaşlarımızın zor dönemlerinde yanlarındayız. Kurtluca mahallemizde iki ihtiyaç sahibi ve yaşlı ailemizin yaşadığı topraktan eski yapı ve yıkılma tehlikesi olan evlerde kalmalarına göz yumamazdık. Ailelerimizin yeni yuvalarında mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Bundan sonrada güle güle yeni yuvalarında oturmalarını diliyorum” dedi.


 PAMUKKALE BELEDİYESİ VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaları yürüttüklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Belediyemizin bilindik çalışmalarının yanında sosyal Belediyecilik anlamında aktif bir hizmet sunuyoruz. Bireysel anlamda ya da kurum ve vakıflara desteklerimizle ihtiyaç sahibi ailelerimizin,  vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin her anlamda elinden tutuyoruz. Kurtluca Mahallemizde evleri sağlıklı bir ortam sunmayan, yıkılmak üzere olan iki yaşlı ailemizin bu ihtiyacını Vakıfımızla birlikte gidererek, prefabrik modern bir yuvayı onlara sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onların sevincini görmek her şeye değdi.  Yuvalarında huzurlu ve mutlu yaşamalarını diliyorum. Pamukkale Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin, vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.


Son Nokta



Geri Dön