19 / 04 / 2024

Panasonic Ortadoğu'yu Türkiye'den yönetecek!

Panasonic Ortadoğu'yu Türkiye'den yönetecek!

KISA bir süre önce Türkiye'de Viko'yu satın alan Panasonic, Türkiye'de yatırımlara devam edecek. Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, Türkiye'nin Panasonic için öncelikli ülkelerden olduğunu vurguladı...



KISA bir süre önce Türkiye'de Viko'yu satın alan Panasonic, Türkiye'de yatırımlara devam edecek. Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, Türkiye'nin Panasonic için öncelikli ülkelerden olduğunu vurguladı. Telatar, "Viko'nun 460 milyon dolara satın alınması kararı, ülke ölçeğinde de önemli bir yatırıma işaret etmektedir. Bu yıl Panasonic'in endüstriyel ürünlerle ilgili operasyonlarını yürüten Dubai Ofisi de kapanarak Türkiye'ye taşındı. Dolayısıyla Ortadoğu'nun endüstriyel iş organizasyonu ve ürün portföyünü Türkiye'den yönetmeye başladık" diye konuştu. 


Beyaz eşya büyüyecek Türkiye'de özellikle otomotiv ve inşaat sektörüne yönelik kurumsal çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Telatar, "Bu sene segmenti farklılaştırarak daha çok 3D, LED ve akıllı TV'lere konsantre olduk. 


2014'te yüzde 5-10 arasında büyüme hedefimiz var" değerlendirmesini yaptı. Dünyada özellikle beyaz eşya sektöründe büyümeyi hedeflediklerini anlatan Telatar, kendi markalı ürünlerini geliştirdiklerini belirtti. Doğu Avrupa'nın en büyük ev aletleri üreticilerinden Gorenje'ye bu yüzden ortak olduklarını dile getiren Telatar, şöyle devam etti: "Halihazırda uçaklarda kullandığımız, film izlediğimiz, müzik dinlediğimiz ve internete girdiğimiz eğlence sistemlerinin Airbus ve Boeing segmentindeki en büyük oyuncusuyuz. Bu sistemi uçak içi ya da otomotivdeki ekranlarda değil, feribot, otobüslerde uygulamayı planlıyoruz." 


TELEVİZYONA YATIRIM SÜRECEK 


TELEVİZYON ile ilgili yatırımlarını anlatan Ahmet Telatar, şu bilgileri verdi: "LCD, LED, OLED, 4K LED gibi pek çok alanda yatırımımız devam ediyor. OLED'in tüketicinin evine girmesi için daha uzun bir süre var. Piyasada Panasonic Smart VIERA TV yani akıllı televizyonlarımızla varız. Akıllı özellikleri arasında Twin HD Tüner sayesinde aynı anda iki program yayınlandığında siz programlardan birini izlerken diğer programı kaydedebiliyor, uyumlu akıllı telefon ya da tablete aktarabiliyorsunuz." 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön