19 / 03 / 2024

Pandemi sonrası her şey değişti!

Pandemi sonrası her şey değişti!

Bordum, Çeşme’de kalanların sayısında çok artış var. Pandemi ülkede birçok şeyi değiştirdi. Buna göre, artık ısınma çözümleri olan evler daha çok rağbet görecek.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü yazısında İstanbul Ekonomi Araştırma’nın yaptırdığı Türkiye raporunun son anketiyle ilgili konuları kaleme aldı. İşte o yazı...

Bordum, Çeşme’de kalanların sayısında çok artış var. Perakende mağazalarının bazıları genellikle ekim sonu kapılarını kapatırdı. Bu yıl hepsi açık... Üstelik kasalarda da yoğunluk devam ediyor. Bence pandemi bu yaşam biçimini kalıcı hale getirecek. Çoğu insan yaz tatillerine erken başlayacak ve mümkün olduğu kadar uzatacak. O yüzden artık yazlık evlerin ısınma, yalıtım gibi konuları da öne çıkacak. Artık ısınma çözümleri olan evler daha çok rağbet görecek. Çünkü maalesef bizde yazlıklar iki ay, en fazla üç ay kullanıldığından ve kışları açılmadığından ısınma klimalarla çözülürdü. Ama bunun yeterli olmadığını da çok iyi biliyoruz. Pandemi birçok şeyi değiştirecek gibi gözüküyor.

Anketler de kentsel dönüşümü gösteriyor!


Geri Dön