17 / 04 / 2024

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.



Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz? l M.Y.

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Biliyorsunuz ülkemiz dört renge ayrıldı. Bu renklerden maviler şanslı, çünkü onlara kısıtlama kalktı. Sarılar daha az şanslı, turuncular az şanslı, kırmızılar tam şanssız. Düğün ve toplantılar konusunda ise son durum şu: Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde de katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde gerçekleşebilecek.

***

Daha önce, binalara ait kat malikleri toplantılarının şubat sonuna kadar yapılmaması kararı alınmıştı. Şimdi ‘şubat bitti ne olacak?’ derken karar bu şekilde çıktı. Ancak sair hususlarda illerde vali başkanlığında İl Hıfzısıhha Kurulları kararları alacak. Bu yazımı hazırladığım gün ve saatte mesela İstanbul için bu konuda bir açıklama yoktu.

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Okuyucuma söyleyeceğim şu: Toplantılar tüm ülkede şubat sonuna kadar durdurulmuştu. Bunda bina yönetiminin bir müdahalesi yok. Şu gün için ise şehirlerin renklerine göre yeni kararlar çıkabilir ama öyle görünüyor ki kırmızı şehirler yine bunları gerçekleştiremeyecek. Yani okuyucumun şikayet edebileceği bir merci yok.

Gayrimenkul sektörü için pandemi tavsiyeleri!


Geri Dön