23 / 04 / 2024

Paralel Yapı'nın eski yöneticisi Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezası!

Paralel Yapı'nın eski yöneticisi Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezası!

Paralel Yapı'nın eski yönetim kurulu başkanı ve Naksan Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu, Gaziantep'teki FETÖ davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 



Gaziantep'teki FETÖ davasında yargılanan Paralel Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Naksan Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu, Gaziantep'teki FETÖ davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Naksan Holding davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık, eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu’na 8 yıl 9 ay hapis cezası verirken, eski yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu'nu ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aralarında Nakıboğlu’nun çocuklarının da bulunduğu 10 sanığa 1 yıl 3 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Gaziantep’te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) para kasası’ oldukları iddiasıyla 4’ü tutuklu 27 sanığın yargılandığı Naksan Holding’e yönelik davanın 12'nci celsesi görüldü. 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Tanıkboğlu, Cihan Dağcı, Murat Zar, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

’Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet’ suçlarından yargılanan sanıklardan Taner Nakıboğlu, şirketlerine konulan kayyumların kaldırılmasını istedi. Tutuklu sanık Taner Nakıboğlu ise son savunmasında 28 Mart 2018’de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın kendisine Zirve Üniversitesi ve İpek Vakfı ile sorunlarının olmadığını belirttiğini iddia etti. Cahit Nakıboğlu ise yaptığı savunmada, sağlık sorunlarının olduğunu iddia edip, tahliyesini ve beratını talep etti. 

Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu’na 8 yıl 9 ay hapis cezası verip, sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak tahliyesine, oğlu Taner Nakıboğlu’na ise 15 yıl hapis cezası verip tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, davadaki diğer tutuksuz sanıkların ise beraatine karar verdi.
 


Geri Dön