29 / 03 / 2024

Paris için mimari projeler yarıştı!

Paris için mimari projeler yarıştı!

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, ağaç evi andıran kule tasarımı...



Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Bu yarışmanın bu şekilde davetli olarak açılması da, kentsel gelişim için bu kadar uğraşılması da elbette söz konusu şehir Paris olunca şaşırtıcı değil. Bu gelişim projeleri için dünyaca ünlü mimarların davetli olması, projelerin bölgesel özelliklerine göre tasarlanıp değerlendirilmesi takdire şayan. 


Paris Belediyesi tarafından kentin 23 farklı noktasının geliştirilmesi amaçlanarak açılan üç aşamalı uluslararası yarışmada toplam 75 proje üretildi. Yarışmada, Sou Fujimoto Architects, Dominique Perrault Architecture, David Chipperfield Architects gibi ünlü mimarlık ofislerinin projeleri yarıştı. 


Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, Gare Massena bölgesi için geliştirilen DGT Architecs'in projesi. Sürdürülebilir bir tarım döngüsü öngören kule, adeta bir ağaç evi andırıyor. Kulenin tepesinde, meyve sebze yetiştirilebilecek, yeni ekolojik yöntemler üzerine eğitim çalışmaları yapılabilecek bir çatı bahçesi bulunuyor. Ayrıca kantininde organik yiyecek içecekler satılacak. 


Cumhuriyet




Geri Dön