29 / 03 / 2024

Park Mavera 3.Etap Evleri!

Park Mavera 3.Etap Evleri!

Park Mavera 3.Etap Evleri TOKİ Makro Ortaklığı ile satışa hazırlanıyor. Park Mavera 3.Etap Evleri Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikalı projesi olma özelliği taşıyor.




İstanbul Başakşehir'de konumlandırılan Park Mavera 3.Etap projesi  TOKİ  Makro Ortaklığı ile satışa hazırlanıyor. 


Park Mavera 3.Etap Evleri Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikalı projesi olma niteliğini taşıyor. Proje  TOKİ  ve SPK ortaklığında yürütülüyor. 


Gayrimenkul Sertifikası nedir?


Gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit menkul kıymeti ifade etmektedir.

Gayrimenkul sertifikaları tasarruf sahiplerince yatırım amaçlı veya gayrimenkul sahibi olma amacıyla satın alınabilmektedir. Borsada işlem gören sertifikalar istenildiği zaman paraya çevrilebilmektedir.


Sertifikaların diğer yatırım enstrümanlarından farkı nedir?


Özellikleri dikkate alındığında gayrimenkul sertifikaları hem ihraççılar hem yatırımcılar hem de gayrimenkul sektörü açısından birçok avantaja sahiptir. Gayrimenkul sertifikaları, ihraççılar için alternatif bir finansman kaynağı olurken, yatırımcılar için gayrimenkul getirisine ortak olabilme imkânı yaratmakta ve sektöre ilginin artmasına, sektörün büyümesine, şeffaf ve güvenilir bir ortamın oluşmasına da zemin hazırlamaktadır. Ayrıca kentsel dönüşümüm gerçekleştirilmesinde de alternatif bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.



http://gayrimenkulsertifika.com/



Pınar DOĞAN/Emlakkulisi.com


Geri Dön