25 / 04 / 2024

Park Village markası Göktürk ve Beykoz'a taşınacak!

Park Village markası Göktürk ve Beykoz'a taşınacak!

Firma: Arıkan Yapı

Proje: Park Village

Arıkan, ilk projede 550 bin dolardan başlayan dairelerin fiyatlarının şu anda 750 bin dolar ile 1.1 milyon dolar aralığını gördüğünü söyledi. Arıkan, Park Village markasını gelecekte Büyükçekmece'den çıkarıp Göktürk ve Beykoz bölgelerine taşıyacak...



150 metrekarelik villaya 140 milyon dolar yatırdı. Park Village'ı Göktürk'e taşıyacak. Arıkan, ilk projede 550 bin dolardan başlayan dairelerin fiyatlarının şu anda 750 bin dolar ile 1.1 milyon dolar aralığını gördüğünü söyledi. Arıkan,  Park Village  markasını gelecekte Büyükçekmece'den çıkarıp Göktürk ve Beykoz bölgelerine de taşımak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 


'Yatırım amaçlı alımlar tehlikeli' Gayrimenkulde son 2 yıldır bazı sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Arıkan, "Yeni yerleşim bölgelerinde çoğu evler hemen satılıyor ancak bunlarda hemen yaşamın başlamadığını görüyoruz. Satışların yüzde 9-10 büyümede olduğu dönemlerde herkes bir aldığını üzerine koyup sattı. 


Ancak son 2 yıldır normal bir büyümeye döndüğümüz için yatırım amacı ile alınan gayrimenkuller eskisi kadar prim yapmıyor. Bu, sektörün en büyük problemi olarak karşımızda duruyor" diye konuştu. 


Projeye Avrupa'dan 3 ödül geldi Türkiye'de ilk defa uyguladıkları tek katlı villa konseptinin Avrupa'da da çok beğenildiğini ifade eden Arıkan, Londra'da gayrimenkul Oscarları olarak bilinen 19'ncu European Property Awards yarışmasında 3 ayrı dalda ödül aldıklarını söyledi. 


En küçüğü 250 metrekare olan Büyükçekmece'deki Park Village'i aralıkta teslim edecek olan Arıkan Yapı, ikinci etapta bu kez villaların en küçüğünü 150 metrekareye indirecek  Büyükçekmece bölgesinde gerçekleştirdiği tek katlı 144 villalık Park Village projesini aralık ayında sahiplerine teslim edecek Arıkan Yapı, aynı bölgede 200 villalık yeni bir proje başlama kararı aldı. İlk projede 250 ile 350 metrekare arasında bulunan villaların en küçüğü 150 metrekareye kadar inecek. Nisanda lansmanı yapılacak 450 dönümlük dev Park Village 2 projesinde böylelikle adeta 'tek katlı, havuzlu ve büyük bahçeli müstakil daire' satışına başlanacak. 


500 METREKARELİK MALİKÂNE 


Arıkan Yapı Başkanı Habip Arıkan, "İlk villaların hemen yanında, 140 milyon dolar harcayacağımız yeni projeye baharda başlayacağız. 200 villanın bulunacağı projede genel istek üzerine bu kez daha küçük metrekareleri olan yapılara da yer vereceğiz" diye konuştu. Arıkan, her villanın tek kat 2 dönüm üzerinde havuz ve bahçeli olarak yapılacağını söyledi. Arıkan, "İlk projede 250 metrekare evi gezip büyük bulanlar vardı. Bunlar için 150 metrekarelik bir daire tipi yarattık. Bununla birlikte 350 metrekarelik villaya entegre stüdyo daire de olacak 500 metrekarelik malikâne de olacak" dedi. 



Ünsal Ereke/ Habertürk Gazetesi


projeye sor



Geri Dön