29 / 03 / 2024

Parklarda da sigara içmek kısıtlanıyor!

Parklarda da sigara içmek kısıtlanıyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı. Buna göre artık çocuk parkları da sigara yasağı kapsamına alınacak. Yetişkin parklarının da sadece bir bölümünde içilebilecek...



Sigara ile mücadelede yeni adımlar atılıyor. Çocuk parklarında sigara yasak. Yetişkin parklarında, AVM, cami avlularında ve hastane bahçesinde de özel alan oluşturulacak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı. 


Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de sigara kullanım oranının yüzde 3rierden yüzde 27'lerin altına indiğini ve 2 milyondan fazla vatandaşın sigarayı bıraktığım belirterek, "Son 5 yılda 15-25 yaş grubunda sigaraya başlama oranı da düştü. 


2017 sonu itibarıyla sigara kullanım oranını, yüzde 25'lerin altına indirmeyi hedefliyoruz" dedi. Müezzinoğlu. sigara içilmesinin açık alanlarda da sınırlanmasına ilişkin şu açıklamaları yaptı: "Adı çocuk parkıysa çocuk parklarında içilmeyecek. Yetişkin parklarında da parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak. Cami avlularında da... Hastane bahçelerinde, yoğun bakımda hastası var, hastasını kaybetmiş olan var, ilk defa ağır teşhis konulmuş hastası var. o psikolojisinin üzerine yeni bir yük yüklemek doğru değil ama onu cn azından diğer vatandaşların hak ve hukukunu gözetecek şekilde belirli bir mesafede. 


AV, hastane girişlerinde, giriş kapısından belirli bir mesafe, çizgiler çizilecek, o mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak. Açık alan gibi. Oralarda sigara içilecek." Alarma geçtik Bakan Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek bununla ilgili de alarma geçtiklerini söyledi. Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alacaklarını açıklayan Müezzinoğlu "O zaman 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak" diye konuştu. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön