27 / 04 / 2024

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazara gittiğimizde aldatılıyoruz. Etiketlere yazılan hangi rakamlar yanlış? Yarım kilo satmak yasak mı? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar…



DHA’ya konuşan Gündüz’ün açıklamaları şu şekilde:

"Pazarlarda yasak olmasına rağmen yazılmaması gereken şekilde etiketle karşılaşıyoruz. Etikette, 4.95 veya 4.50 kuruş yazıyor. Etikete 50 kuruşu, küsuratı 4 liradan daha küçük yazıyorlar.

Burada ilk görünen, büyük yazılan rakam ürün fiyatında geçerlidir. Vatandaş 4 liradan satın almıyorsa şikayet edebilir. Pazarcı etikete büyük yazdığı rakama ürünü satmak zorunda. O etiket tüketiciyi yanıltıyor, aldatıyor. Bu konuda yönetmelik var. Etiketlerin şekli ve uygulanması gereken kurallar var. Hepsi eşit büyüklükte yazılacak. Pazarcı ürünü o fiyata vermiyorsa satın alan kişi, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir"

"Etikette 'yarım kilosu 2.5 lira' yazılıyor. 'Yarım kilo' ifadesini etikete yazmak yasak. Etiketi çekip hakem heyetine başvurulduğunda yapılan inceleme sonrası satıcıdan tahsil edilecek para, tüketiciye iade edilebilir. CİMER ya da Ticaret İl Müdürlüğü'ne şikayet edilebilir"

"Tüketici etiketi fotoğraflayıp, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğu takdirde yapılan inceleme sonrası küsurat iade edilir. Bu kural, tüketicinin korunmasına yönelik kanunda belirtiliyor. Bu yasa yeni değil. 15'inci yüzyılda, Yıldırım Bayezid  döneminden itibaren devletin fiyatları düzenleme ve kontrol etme hakkı var. Pazara çıktığınızda doğru yazılmış etiket az görülüyor" 

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Mayıs 2022 tarihinde saat 23.58’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,53 euro 16,54 altının gramı ise 907 TL değerinde.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarla ilgili korkunç senaryoyu açıkladı! Döviz hesabı bulunanlar aman dikkat

Acil nakit lazım diyenlere müjde! Başvuran herkese anında 7500 lira veriliyor

Ucuzlayacak diye daha çok beklersiniz! Ziraat Bankası'nın üst düzey yetkili ismi domatesin fiyatını açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön