19 / 04 / 2024

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazara gittiğimizde aldatılıyoruz. Etiketlere yazılan hangi rakamlar yanlış? Yarım kilo satmak yasak mı? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar…



Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Başkanı Neşet Gündüz, artan enflasyon rakamlarıyla birlikte satışlarda aldatmacaya giden, pazarcılar hakkında konuştu. Gündüz, vatandaşı kandırmaya çalışan satıcılara dikkat çekerken, yapılan bazı uygulamaların yanlış olduğunu belirtti.

Gündüz, etiketlerde 50 – 75 gibi kuruşların küçük yazılmasının ve son zamanlarda sıkça uygulanan ‘yarım kilo’ ibaresinin yasak olduğunu açıkladı.

Başkan Gündüz, bu durumun tamamen ‘vatandaşı aldatmaya çalışmak’ olduğunu belirtirken, pazara gidildiğinde etiketlerin hemen hemen hepsinin yanlış yazıldığını ifade etti.

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön