17 / 04 / 2024

Peli Parke ürünleri AB pazarına giriyor!

Peli Parke ürünleri AB pazarına giriyor!

Turanlar Grup şirketlerinden Peli Parke, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında malların serbest dolaşımını sağlamak amacıyla kullanılan “CE” işareti standart gerekliliklerini yerine getirdi.



Orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Turanlar Grup şirketlerinden Peli Parke, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında malların serbest dolaşımını sağlamak amacıyla kullanılan “CE” işareti standart gerekliliklerini yerine getirdi.


Avrupa Birliği'nin “Yeni Yaklaşım Direktiflerine” uygunluk işareti olan “CE” standardı gerekliliklerine uygun olarak testlere tabi tutulup “CE” işaretini ürünlerinde kullanmaya hak kazanan Peli Parke ürünleri böylece AB pazarına da girmeye hak kazandı.


İnsan, hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli özelliklere sahip ürünleri niteleyen “CE” işareti uygunluğunu kanıtlamada imalatçıların direktiflerle ilgili harmonize standardlara uygun üretim yapmaları büyük önemi taşımaktadır. Yalnızca AB standartları ve direktiflerine uygun üretim yapan  üreticilerin almaya hak kazandığı “CE” işareti, üreticinin standartlara uymasını da teşvik etmektedir.


Elegance Exclusive, Wood, City, Comfort ve Golden Collection ile standart gerekliliklerini yerine getiren Peli Parke, üretim ve AR-GE’ye yatırım yapmaya devam etmektedir.


Geri Dön