20 / 04 / 2024

Pelikan Hill Evleri'nde 8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Pelikan Hill Evleri'nde 8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Büyükçekmece 1. İcra Daiesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Akçaburgaz Mahallesi'nde yer alan Pelikan Hill Evleri'ndeki 556 metrekarelik villayı 8 milyon TL'ye icradan satıyor...



Büyükçekmece 1. İcra Daiesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Akçaburgaz Mahallesi, 218 ada, 4 parsel sayılı, 870 bin 893,40 metrekare yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği arsa olan 2101/870893 arsa paylı 556 metrekarelik villa 8 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 20 Eylül 2019 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

İlan metni:
T.C.BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA DAİRESİ
2018/2585 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN TAPU KAYDI 
İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Akçaburgaz Mah. 218 ada, 4 parsel sayılı, 870.893,40 m2 yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği arsa olan 2101/870893 arsa paylı villa tipi konut
Özellikleri : Satışa konu taşınmaz tapunun, Kat mülkiyetli Büyükçekmece İlçesi, Akçaburgaz .Mahallesi. 870.893,40 m2 yüzölçümlü, 218 ada, 4 parsel numaralı, "arsa" nitelikli ana taşınmaz üzerinde 107 bağımsız bölüm numaralı, 2.101/870.893 arsa paylı, Villa Tipi Konut nitelikli taşınmazıdır. Taşınmaz adres olarak; Büyükçekmece İlçesi, Alkent 2000 Mahallesi, Mehmet Yeşilgül Bulvarı, Pelican Hill Evleri, 107. Villa, 4AZ dış kapı numarasındadır.
ÇevreseI Özellikleri; Satışakonu taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede TEM Hadımköy Bağlantı Yolu üzerinde yer almaktadır. Taşınmaz Devlet Karayoluna ulaşım olanaklıdır. Yakın çevresinde aynı tip yapılar, Alkent 2000, Tulipa Vitlalan, Gölmahal Evleri, MEV Koleji, Alkev Özel Okullan, Özel Mektebim Anaokulu, Metro Gross Market ve Hadımköy Sanayi Sitesi bulunmaktadır. Bölgede küçük ve orta ölçekli sanayi tipi yapılaşmalar bulunmaktadır. Eğitim ve sağlık alanları nispeten uzak konumludur. Taşınmazın yer aldığı bölgede teknik alt yapı imatattan tamamlanmış olup bölgeye doğalgaz, şehir suyu, şehir elektriği, iletişim, kanalizasyon, haberleşme, iletişim vb hizmetleri verilmektedir. Bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur. Taşınmaz ilçe merkezine, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, alışveriş merkezlerine, kapalı pazar ve sağlık merkezlerine nispeten uzak konumda yer almaktadır.
Parsel Özellikleri: Satışa konu olan Kat Mülkiyetli taşınmaz "Pelican Hill Evleri" olarak adlandırılan sitede yer almaktadır. Sitede villa tip yapılaşmalar mevcuttur. Site Büyükçekmece Göl manzarasına sahiptir. Site kapsamında l ve 2. Etap yerleşim alanları birbiriyle bağlantılı olarak tasarlanmıştır. Ortak alan bahçe ve yol düzenlemeleri yapılmıştır. Sitenin giriş çıkışı güvenlik kontrollüdür. Devlet Karayolu ve TEM Hadımköy Bağlantı yoluna ulaşım olanaklıdır. Site bünyesinde her türlü sosyal tesis, alışveriş merkezleri, yürüyüş ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanlan bulunmaktadır.
Yapı Özellikleri:Dosyadamevcut 21.01.2011 tarih 2-973 sayılı tadilat ruhsatına göre bodrum + zemin + normal kattan oluşmaktadır. Toplam yapı inşaatı 963,28 m2 alanlıdır. 4B yapı sınıfındandır. Taşınmazda asansör mevcuttur. Taşınmaz betonarme karkas olarak inşa edilmiş olup etrafı ferforje demir korkuluklarla çevrilidir. Villa bahçesinde yerler mermer döşeme ve bahçe giriş kapısının otomatik ferforje demir kapı olduğu tespit edilmiştir. Taşınmazın villa olarak tasarlandığı, dış cephesinin sıva + mantolama + boya olduğu belirlenmiştir. Villa bahçesinde garaj, yüzme havuzu ve seyir terası mevcuttur. Taşınmazın elektrik ye mekanik sistemlerinde akıllı otomasyon sistemi kullanıldığı tespit edilmiştir. Villa bünyesinde merkezi havalandırma sistemi, yüzme havuzu, açık otopark, bakımlı bahçe ve peyzaj alanı bulunmaktadır,
Bağımsız Bölüm Özellikleri: Taşınmaza keşif günü girilerek inceleme yapılmıştır, ilgili Tapu Müdürlüğündeki projeye ve yerinde yapılan incelemeye göre bağımsız bölüm; Bodrum kat; teknik oda, merpen holü, sığınak, mutfak nişi, banyo, yakıt odasi, 3 adet depo ve kazan dairesi, zemin kat; giriş, casıta + banyo, merpen holü, tuvalet, koridor, salon, mutfak + balkon ve oturma odasi, l.normat Kat; yatak odasi + balkon + banyo + duş + tuvalet + soyunma odasi, hol, merpen holü, depo, koridor, hol + yatak odasi + banyo ve yatak odasi + banyo + balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Villa giriş kapısı ahşap çerçeveli cam kapı, giriş rüzgarlıklı (çelik kapı), pencereler PVC malzemeden imal çift camlıdır. Oda kapılan mobilya kapı, zeminiler sapelli masif ahşap kaplı, duvarlar saten boya ve tavanlar kartonpiyer olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz projeye göre brüt 559,26 m2 alanlıdır. Garaj ve teras alanları mevcut olup bağımsız bölüm ruhsatında 963,28 m2 alanlıdır. Bağımsız bölümde ankastre ürünleri, vitrifiye ve armatürler, tezgâh ve dolaplar, anahtar, priz ve sigortalar, radyatörler tamdır. Doğalgaz bağlantısı mevcut olup, ısınma sistemi buna uygun kombi sistemdir. Taşınmazın salonunda şömine mevcuttur. Katları birbjrine bağlayan iç merpenler masif ahşap, merpen korkuluktan dekoratif süslemell cam üstü masif ahşaptır. Villanın zemin katina ana girişin yapıldığı ve villa ile irtibatlı şekilde zemin katta ayn müstakil bir ofis odası inşa edildiği keşif günü tespit edilmiştir. Villa C (vincenza) tipi proje olarak bilinmektedir
Yüzölçümü : 870.893,40 m2
Arsa Payı :2101/870873
İmar Durumu : Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 12.06.2018 tarihli yazısına göre;Büyükçekmece İlçesi, Alkent 2000 Mahallesi, 218 ada, 4 parsel numaralı taşınmazın Büyükçekmece Göl Havzası Uzak Mesafeli Koruma Alanında kalmakta olup, 13.06.2003 onay tarihli, 1/1.000 Ölçekli Büyükçekmece Göl Havzası Uygulama İmar planında Nizam: Ayrık/ Hmax: 6,50m / KAKS : 0,15 / Konut Alanında kaldığı görülmüştür. Taşınmaz Alkent 2000 mahallesi,Yeşilgül Bulvarı, No:4BG posta adreslidir. Taşınmaza ait 21.01.2011 tarih, 2-973 sayılı tadilat ruhsatı düzenlenmiştir. Taşınmazın net alanı 559,26 m2'dir.
Kıymeti : 8.000.000,00 TL
KDV Oranı : %8 ( 843 sayılı cumhurbaşkanı kararı gereği )
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcut tapu kaydında görüldüğü gibi
1. Satış Günü : 20/09/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 18/10/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : ECRA MEZAT SALONU-EKİNOBA MAH. LONDRA ASFALTI YAN YOL NO ( 107 ) ÇANAKKALE SOK. AY MERKEZ KARŞISI BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/2585 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/07/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön