26 / 04 / 2024

Pelin Gündoğmuş 9 yıl sonra 2 milyon TL borcu olduğunu öğrendi!

Pelin Gündoğmuş 9 yıl sonra 2 milyon TL borcu olduğunu öğrendi!

Bir  inşaat şirketi ile olan ortaklığını 2010 yılında bitiren Pelin Gündoğmuş, 2 ay gibi bir süre önce 2 milyon TL vergi borcu olduğunu öğrendi. Gündoğmuş, ödeme emrinin iptali için avukatı aracılığı ile dava açtı…



2007 yılında Ankara’daki bir inşaat şirketine ortak olan ve hisselerini 2010 yılında satan Pelin Gündoğmuş, yaklaşık olarak 2 ay önce, OSTİM Vergi Dairesi'nden gelen ve çeşitli kalemlerde 2 milyon TL borcunun olduğu tebligat gelince şoka uğradı.

Hürriyet’in haberine göre, Gündoğmuş, tarafına tebligat iletilmediğini, 5 yıl geçtiği için borcun zaman aşımına uğradığı gerekçeleri ile avukatı Öykü Su Güler aracılığıyla ödeme emrinin iptal olması için dava açtı. 

Avukat Güler, dava ile ilgili 'Vergi Usul Kanunu'nun 114'üncü maddesine göre, vergi borcu bildirilmeyen kişinin borcunun 5 yıl dolduktan sonra zaman aşımına uğradığını belirtti. Güler, "Müvekkilime borcu olduğu bildirilmediği ve bu sürenin de dolmuş olduğunu göz önüne alarak, dava açtık. Kazanmayı umut ediyoruz" açıklamasını yaptı.


 


Geri Dön